מתכון לקראמבל תפוחים קלאסי – הקינוח הכי טעים שכולם אוהבים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בסופשבוע התארחו אצלי חברים לארוחה חגיגית.

בסוף ארוחה טובה בין שאר הקינוחים חייב להיות קינוח תפוחים.

אין יותר טעים וקל מלהכין קראמבל תפוחים הכי קלאסי וטעים שיש.

מה גם שהעבודה היחידה הקשה היא לקלוף את התפוחים – כל השאר ממש ממש קל.

הקינוח הזה הוא הקינוח האולטימטיבי לארוחות כי הוא בקלות הופך גם לפרווה וטבעוני – אין בו ביצים ואת החמאה בקראמבל מחליפים בנטורינה.

מכינים תבנית פיירקס שאפשר גם להגיש בה.

20/20

מידת כמות התפוחים – אני אוהבת הרבה כדי שירגישו תפוחים

אפשר גם פחות.

המצרכים-

כ- 12 תפוחים גודל בינוני

ערבבתי חצי זהובים וחצי גראני סמיט.

3 כפות גדושות סוכר

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

גרידה מלימון

כף קורנפלור

כפית קינמון

לקראמבל –

100 גרם חמאה/ נטורינה לפרווה

קורט מלח

רבע כוס סוכר (אפשר יותר למי שאוהב מתוק)

שקית סוכר וניל

כוס ורבע קמח (180 גרם)

אופן ההכנה –

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.

מערבבים עם הוניל קורנפלור,קינמון גרידת הלימון וסוכר.

מעבירים לתבנית ומהדקים היטב.

מכסים בנייר אפיה ומכניסים לתנור לאפייה 180 מעלות 20 דקות.

בזמן הזה מכינים את הקראמבל.

מפוררים את החמאה/נטורינה  עם הסוכר והקמח.

מוסיפים את המרכיבים הנוספים.

מערבבים עם הידיים ליצירת פירורים.

מוציאים את התבנית ומפזרים את הקראמבל מעל התפוחים.

יוצרים בעזרת סכין כמה חורים קראמבל ליציאת האדים.

מחזירים לאפיה עוד כ- 40-50 דקות.

מגישים חמים.

אפשר להכין לפני ולחמם לפני ההגשה

מומלץ גם להגיש עם גלידת וניל.

כנסו כאן לסרטון הכנה של הקראמבל 

מתכונים להמון עוגות עם תפוחים 

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
טובה
2 years ago

במקום חמאה אפשר עם שמן? מה היחס?