מפרום טריפוליטאי המדריך המלא להכנה
כל הדרך ל – מפרום מושלם.
מפרום הוא אחד המאכלים הטעימים – או אולי, הכי טעים שיש!
עבודה למשקיענים, אבל כל ביס שווה את ההשקעה.
מפרום מסורתי, מאופיין בדרך כלל בתפוחי אדמה חתוכים,
הממולאים בבשר, אך אפשר להכין אותו גם עם ירקות אחרים כמו
חציל, קישואים, כרשה וכרובית .
בתמונה – מפרום כרובית , מושלם לכל אוהבי הכרובית !
כשאני מכינה את המפרום ,בדרך כלל ביום שישי, או בחגים,
הבית מתמלא בריח מיוחד שמזכיר לי את בית סבתי גרציה מימון ז”ל
שהייתה בשלנית מדהימה.
כל יום שישי לפנות בוקר, היא הייתה קמה ומעמידה סירים של מפרום,
קערה ענקית מלאה בקוסקוס טרי שאין שני לו
ותבשילים לשבת , לכל הילדים והנכדים.
הכל היה מתבשל על פתיליות , במטבח קטן קטן , שהיה מוציא את התבשילים והריחות הכי טובים בעולם.
וזאת סבתא שלי במטבח שלה –
ארוחת שישי – צלחת עם קוסקוס אמיתי עם 2-3 ממולאים של מפרום , וקצת חמוצים – מסייר , טעם גן עדן.
את ה מפרום אני נוהגת להכין גם בחג הפסח- מחליפים קמח לבן בקמח תפוחי אדמה
ואת הלחם ופירורי הלחם בקמח מצה.
בפסח מגישים עם אורז לבן 🙂
איך מכינים מפרום טריפוליטאי עם התבלינים והדרך של סבתא ?
אל תנסו שיטות של קיצורי דרך ואפיה או כל מיני פטנטים שהומצאו,
לכו על הדרך המקורית , שיצא לכם מושלם !
בואו להכין מפרום מושלם
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
מתכון למפרום טריפוליטאי של סבתא המדריך המלא להכנת מפרום
המצרכים למלית הבשר:
קילו בשר בקר טחון טרי + מעט שומן כבש (לא חובה)
2 בצלים
2 פרוסות לחם/חלה רטובות סחוטות (בפסח כף קמח מצה)
1 גזר מגורד
חופן פטרוזיליה
1ביצה
3 כפות פירורי לחם ( בפסח 2 כפות קמח מצה)
כפית קינמון
כפית בהרט למפרום חררת ( או ראס אל חנות)
כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם
מכינים שני סירים אחד לתפוחי האדמה והשני לירקות האחרים.
לציר הבישול- לכל סיר
1 בצל קצוץ
1עגבניה חתוכה
פרוסות כרשה
חצי בטטה פרוסה/גזר
ענף סלרי חתוך
קישוא חתוך
3 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
3-4 עלי בזיליקום – מומלץ מאוד – משדרג את הרוטב
הירקות למילוי:
6 תפוחי אדמה בינוניים
חציל פרוס כמו תפוחי האדמה
כרובית בינונית חתוכה לפרחים
2 קישואים
כרשה החלק הלבן
לתערובת הקמח בה נטבול את המפרום הממולא לפני הטיגון-
3 ביצים
כוס או יותר קמח
1 כף רסק עגבניות
1/4 כוס מים.
מתכונים נוספים של המטבח הטריפוליטאי
אופן ההכנה:
מתחילים בתערובת הבשר –
במעבד מזון לקצוץ היטב בצל לחם ופטרוזיליה . לשלב לבשר ולהוסיף גזר מגורד ,ביצה, קמח ותבלינים.
הכנת הירקות למילוי- כל תפוח אדמה מקולף לחתוך לרוחב ל- 3 פלחים. כל פלח לחתוך מעט כמו כיס להכנסת המילוי.
גם הכרובית והחציל באותה צורה. לפזר מעט מלח על הירקות .
מכינים שני סירים שטוחים –
בכל סיר להכין ציר. סיר אחד לבישול תפוחי האדמה הממולאים, וסיר שני לירקות הממולאים.
לטגן בכף שמן בצל קצוץ , להוסיף את הירקות והעגבניה, תבלינים ורסק.
להוסיף כוס מים , להעביר לאש נמוכה מכוסה.
למלא את הירקות בתערובת הבשר
לערבב בבלנדר ידני או במקצף ביצים מים ורסק לתערובת אחידה .
להניח צלחת מלאה בקמח.
לחמם במחבת שמן לטיגון עמוק.
לטבול את הממולאים בקמח ואחר כך בתערובת ביצים ולטגן להזהבה יפה. להוציא לנייר סופג.
לסדר את ה מפרום בסיר , בסיר אחד תפוחי אדמה ובסיר השני את שאר הירקות.
להוסיף מעט מים עד כיסוי, לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי.
להכין קוסקוס.
וחמוצים מסייר
הכנת מסייר –
כרוב
גזר
פלפל חריף
פלפל אדום
קולורבי
צנונית ,מלפפון
שומר
חתיכות לימון למי שאוהב
לחתוך את כל הירקות לשים בקערה עם מים מלח ולימון ולהשהות כמה שעות .
בתאבון!
מפרום טריפוליטאי המדריך המלא
עכשיו אתם כבר יודעים להכין אז רוצו – זה מופלא !
מתכון למפרום טריפוליטאי של סבתא המדריך המלא להכנת מפרום
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
כנסו לעוד מתכונים מהמטבח של סבתא
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !