מנת הפתיחה שכובשת את השולחן – אתם חייבים להכין אותה !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תקשיבו – זה ביס חלומי !

למנה ראשונה חגיגית הכי מרשימה שיש

תכינו קערות קדאיף במילוי פרגיות עם בצל מקורמל ,תפוח עץ ירוק וקשיו

מנה פשוט מופלאה

מנת פתיחה לארוחת ראש השנה

זו מנה של ביס שפשוט פותחת את התיאבון לקבל עוד ועוד מנות בארוחה הכי חגיגית בשנה.

ממש קל להכין אותה , עם כל טעמי החג , יש בה גם דבש וגם תפוח.

שילוב של כל הטעמים יחד עם בצק הקדאיף בתחתית יוצר מנה מהמממת.

המתכון כאן ל-12 מנות

מכינים בתבנית שקעים

המצרכים-

בצק קדאיף שמרית לשקול כ-120 גר’-בצק מצונן לא קפוא נמצא במקרר בסופר

3 -4 כפות שמן זית

מעט מלח בקורט

מילוי-

2 סטייקים של פרגית(350-400 גר’)

כף טריאקי

כף דבש

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

כפית קורנפלור

בצל גדול

תפוח ירוק (סמיט)

כרבע כוס אגוזי קשיו קלויים

עירית קצוצה להגשה

אופן ההכנה –

מוציאים מחבילת הקדאיף את הכמות של השערות הרצוייה..

את השאר מחזירים לשקית עוטפים היטב בניילון נצמד,

מחזירים לקירור ואפשר להשתמש למאפים אחרים .

מזלפים על השערות שבקערה מעט שמן זית וקורט מלח.

מערבבים את השערות וקצת תולשים אותם לחתיכות קטנות יותר.

לוקחים תבנית שקעים ומברישים קלות בשמן זית.

מניחים בכל שקע חופן מהשערות שיכסה את כל השקע. לא להעמיס!

נעזרים בכוס קטנה על מנת להדק את השערות.

מכניסים לתנור 170 מעלות כ-חצי שעה עד שאפוי וזהוב .

מוציאים ומקררים.

מכינים את המילוי –

קוצצים את הבצל ומטגנים ב-2 כפות שמן זית עד שהוא מתקרמל היטב.

זה לוקח כ-15 דקות , כל הזמן לערבב על אש בינונית לא גבוהה .

את התפוח קולפים וחותכים לקוביות קטנות.

מוסיפים למחבת עם הבצל וממשיכים לאדות ולערבב. אפשר לכסות כמה דקות עם מכסה שהכל יתבשל טוב.

לאחר שהבצל והתפוחים מקורמלים טוב לכבות את האש.

חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות.

מתבלים בטריאקי דבש, מלח , פלפל שחור וקורנפלור.

מערבבים היטב .

מחממים 2 כפות שמן זית וצולים פרגיות על המחבת משני הצדדים.

לאחר שצלוי טוב מוסיפים למחבת את הבצל והתפוח המקורמל.

מערבבים ומוסיפים כחצי כוס מים.

נותנים לתערובת להתבשל 2-3 דקות ומכבים את האש.

מוסיפים את הקשיו ומערבבים.

להגשה-

אפשר להגיש בצלחת קטנה אישית לכל סועד או בצלחת מרכזית לשולחן.

מניחים את קערת שערות הקדאיף ומעליה ממלאים בכף גדושה מהמלית.

מקשים בעירית קצוצה ומגישים.

זה ביס שווה ביותר .

אני כבר מתכננת להכין את המעדן הזה

ומה איתכם ?

ממליצה להכין זה טעים ,קטנטן ובדיוק מתאים לפתיחת הארוחה.

האורחים שלכם ישתגעו !

 

חוברת – מתכונים לשבת ולראש השנה 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יעל
11 months ago

נראה מעולה.
האם אפשר להכין יום לפני ולחמם? זה לא יהפוך את השעארות לרכות מידי?