עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
מאפים קטנים ומטריפים של בצק עלים במילוי של פסטל – תפוחי אדמה ובשר.
מעדן מושלם שמכינים בקלי קלות
מכינים פירה תפוחי אדמה מתובל,
מכינים מלית בשר עשירה בבצל וכרישה
ועם בצק עלים מרודד
ותוך זמן קצר עומדים להם מאפים משגעים וטעימים שכולם יעופו עליהם.
מאגר מתכוני הבורקס שלי
מה צריך מלבד החומרים ? תבנית שקעים למאפינס
אני בוחרת להשתמש בבצק שמרית על בסיס שמן
המצרכים – 12 יחידות
בצק עלים שמרית
2 תפוחי אדמה
220 גר’ בשר טחון
בצל גדול
אפשרות (רבע כוס כרישה קצוצה)
שמן זית
ביצה
מלח פלפל
אגוז מוסקט או בהרט
מעט צ’ילי חריף
אופן הכנה –
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים קוביות – מבשלים במי מלח עד לריכוך
- מועכים את תפוחי האדמה
- מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן זית עד להזהבה יפה
- מעבירים 2 כפות מהבצל לפירה תפוחי אדמה. מקררים היטב.
- ממשיכים באותה מחבת לטגן קלות את הבשר עד לצלייה קלה.
- מערבבים עם הבצל והתבלינים. מקררים היטב .
- טורפים את הביצה מעבירים מעט לתערובת תפוחי האדמה ומעט לתערובת הבשר – משאירים כף להברשה של המאפים .
- פותחים את הבצק ומחלקים ל- 12 ריבועים.
- מחממים תנור על 180 מעלות
- לוקחים תבנית שקעים(מאפינס) מרפדים בקוביות של נייר אפייה – ( אני לא ריפדתי בנייר, והמאפים נדבקו לי מעט לתבנית)
- מניחים כל ריבוע בשקע של התבנית
- ממלאים תחילה בכף פירה ומעליו כף של מלית הבשר ומעליו כפית קטנה של פירה
- סוגרים את הצדדים של הבצק ליצירת מאפה סגור
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום או קצח
- מכניסים לאפייה של כחצי שעה
- כנסו לסרטון ההכנה –
אפשרות להגשה עם רוטב פטריות – מתכון לרוטב תוכלו למצוא כאן
מבחר ענק של מתכונים לראש השנה ולחגי תשרי
שלל מתכוני בורקס
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית
וגם משתפים בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !
Subscribe
Login
0 Comments