לביבות כרובית וירק שלא תפסיקו לאכול מהצלחת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי לביבות כרובית עם ירק טעימות בטירוף.

ממש קשה להפסיק לאכול מהן

הכרובית עכשיו בעונה והמחיר שלה ירד פלאים בשבועות האחרונים.

אז אצלי קבוע במקרר .

ירק נפלא וטעים שאפשר להכין ממנו הכללל

פשטידות, מרקים ,לביבות, תבשילים ועוד.

לביבות כרובית אהובות עלי במיוחד,

את הלביבות האלה אפשר גם לאפות וגם לטגן

לשיקולכם.

אני מטגנת במעט שמן זית וזה יוצא נפלא .

 

המצרכים- 

כרובית בינונית

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

מעט שמיר קצוץ

מעט בזיליקום קצוץ 2-3 עלים

בצל גדול קצוץ

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 ביצים

תפוח אדמה מבושל ומגורד

2 כפות קמח

2 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה-

מבשלים את הכרובית במים עם מעט מלח  לריכוך ומסננים היטב .

מקררים וקוצצים דק דק אפשר למעוך עם המועך של הפירה.

קוצצים גם את כל הירוקים.

את הבצל מזהיבים עם מעט שמן זית .

מערבבים בקערה את הכרובית עם כל הירוקים הקצוצים ,תפוח אדמה

ביצים תבלינים , בצל וקמחים.

מחממים שמן זית במחבת שטוחה שכבה דקה .

מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

אפייה אפשרי גם –

 

משמנים נייר אפייה בשמן זית.

יוצרים לביבות בעובי 2 ס”מ

מזלפים מעט שמן מעל כל לביבה

מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות

אפייה של כחצי שעה, או עד שהלביבות משחימות יפה –  באמצע האפיה הופכים את הלביבות .

כמו כן אפשר לאפות את התערובת הזו כפשטידה !

מתכוני הלביבות שלי 

 

מבחר ענק של מתכונים והכל צמחוני !

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דורית
2 days ago

שלום, אפשר להקפיא כש הן מוכנות?