חמין אסאדו – טפינה / סכינה עם חיטה וקוקלות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חמין אסאדו – טפינה – סכינה עם חיטה וקוקלות

אוכל של שבתות חורפיות, סיר ענק שמלכד סביבו את כל המשפחה.

חמין נקרא טפינה אצל הטריפוליטאים והטוניסאים  ואצל המרוקאים חמין נקרא סכינה.

חמין קיים בכל עדות ישראל, כל עדה והגרסה שלה.

השוני הוא במרכיבים שנכנסים לסיר כמו קטניות ודגנים, טעמים ותבלינים שונים בין עדה לעדה.

הבסיס תמיד זהה – בשר איכותי ,קטניות,דגנים,תפוחי אדמה תבלינים ובישול ארוך על פלטה.

קמים בשבת בבוקר לריח הנפלא שמתפזר בכל הבית – אוכל חורפי, מנחם ואהוב במיוחד.

המתכון הבא הוא ממש מתכון בירושה – מתכון שסבתא שלי הכינה , אמא שלי וגם אני.

שבתות אצל סבתא שלי זה סיר של טפינה על הפתילייה.

מתנות קטנות הכי כיף באינסטגרם !!

למעלה קוקלות משובחות , ושקיות בד מלאות בחיטה ואורז שספגו את כל הטעמים של הסיר.

אני השתמשתי בחיתול בד פשוט, ממש כמו שאמא וסבתא היו מכינות.

ניתן להשיג שקיות בד יעודיות לבישול בחנויות.

אל תשתמשו בשקיות קוקי !! הן רעילות ומסוכנות!

טיפים להצלחה של חמין –

  • בשר משובח איכותי וטרי, עצמות מוח או רגל
  • סיר כבד ואיכותי
  • השרייה של 24 שעות לקטניות – אני מכינה מראש משרה ואחר כך מקפיאה – תהליך שמונע גזים מיותרים.
  • בישול של כשעתיים על אש נמוכה לפני שמעבירים לפלטה

הצטיידתי באריזה של אסאדו טרי ומשובח מסדרת אדום אדום , נתחים מושלמים עם הרבה בשר ושומן במידה הנכונה. האסאדו הכי משובח שקניתי.

אסאדו זה הנתח הכי טעים שיש ובבישול ארוך הוא מושלם.

הבשר יוצא רך וממש נמס בפה ובטעם נפלא .

המלצה שלי – לכו על אסאדו!

איך מכינים חמין לשבת ? סכינה / טפינה

הגירסה שלי לחמין של סבתא

סיר משפחתי גדול

המצרכים להכנה –

2 קילו אסאדו /שפונדרה טרי משובח של אדום אדום(ניתן לשלב בשר שריר, צלי כתף,צוואר)

2 עצמות מוח (לא חובה)

בצל גדול קצוץ

2 בצלים חתוכים ל-4

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

ניתן לשלב בטטה או דלעת

ראש שום חתוך לחצי

3-4 כפות סילאן

כף גדושה פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית כורכום

לטפינה טריפוליטאית תוסיפו כף רסק עגבניות

לחמין מרוקאי סכינה – תוסיפו כמון ,

מלח

פלפל שחור בנדיבות

כוס וחצי חומוס מושרה (מודדים אחרי ההשרייה)

כוס וחצי שעועית מושרית (מודדים אחרי ההשרייה)

חופן גריסים (לא חובה – אני ממש אוהבת )

5 או יותר ביצים מבושלות

 

התוספות שבאות מעל התבשיל

לחיטה –

כוס חיטה שמשרים 4 שעות או לילה

בצל קצוץ

שן שום כתושה

מעט פפריקה, מלח, פלפל

ענף סלרי עלים פרוס דק דק

קוקלות – כאן מתכון והסברים להכנת הקוקלות

הכנת החיטה –  חיטה לחמין מתכון מנצח

  • לאחר שהשרנו את החיטה לפחות 4 שעות מסננים.
  • מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל והסלרי.
  • מעבירים לקערה עם החיטה.
  • מתבלים בתבלינים
  • מעבירים לשקית/חיתול בד קושרים ומניחים בסיר למעלה .
  • את האורז מכינים כך- האורז לא דורש השרייה ארוכה – שוטפים כוס אורז בסמטי או פרסי היטב – מסננים מתבלים – מלח,פפריקה, מעט ראס אל חנות או קינמון, מכניסים לשקית בד/החיתול ומניחים בחמין.

 

אופן ההכנת החמין –

  • מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים בצל גדול קצוץ, מוסיפים 2 שינים שום חתוכות והתבלינים.

  • מסדרים שורה ראשונה של בשר – כאן שימו את הנתחים עם העצם וגם עצמות מח.
  • מפזרים מעל מחצית חומוס ומחצית שעועית – אם בחרתם להוסיף גריסים שימו כאן חופן. עוד מפזרים חלק מתפוחי האדמה ,חתיכות הבצל והסילאן.
  • שוב מסדרים בשר ואת שארית הקטניות, חצאי השום ותפוחי האדמה.

  • מוסיפים מים רותחים שיכסו את התבשיל.
  • לאחר שהתבשיל רותח מסדרים את הקוקלות ,הביצים ואת שקיות האורז והחיטה.

  • מעבירים לאש הכי נמוכה לבישול של שעה וחצי.
  • מחממים את הפלטה אני בשלב הזה מוסיפה עוד מים רותחים בערך כוס או יותר,
  • מעבירים לבישול על הפלטה.

חמין אסאדו – טפינה – סכינה עם חיטה וקוקלות תכינו לשבת ותהנו !

כאן תוכלו לראות איך הכל קורה מהתחלה ועד הסוף

כאן מתכונים שונים נוספים לחמין 

חמין תרד  – טבחה בסלק

חמין חיטה – אריסה

חמין צ’ולנט אשכנזי

 

מאגר המתכונים מהמטבח הטריפוליטאי שלי 

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

 

רוצים להיות מעודכנים ?

הצטרפו לדף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי” 

וגם לקבוצה ” התפריט היומי” 

כאן קישור לאינסטגרם שלי בואו לעקוב ושתפו חברים !

 

*המתכון בשיתוף אדום אדום

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments