חיתוכיות עם קרם שקדים זו עוגייה של ביס מושלם.
חיתוכיות בטעם מרציפן .
מי שאוהב קדם שקדים נא לרוץ ולהכין
הבצק פריך שנמס לתוך הפה
ובין השכבות של הבצק מורחים קרם שקדים נהדר וטעים
ממליצה להכין
ההכנה קצת מאתגרת אבל התוצאה שווה
המצרכים-
לבצק –
3 כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפייה (כפית גדושה)
קורט מלח
200 גר’ חמאה
חצי כוס אבקת סוכר
חלמון
גרידה מלימון טרי
2-3 כפות שמנת מתוקה או חלב או מים
המילוי –
קרם שקדים –
150 גר’ חמאה
2 וחצי כוסות קמח שקדים
כפית מחית וניל /שקית וניל
150 גר’ אבקת סוכר
ביצה +חלבון (נשאר מהבצק )
גרידה מלימון שלם
כף תמצית שקדים איכותית
כף קורנפלור או קמח
אופן ההכנה –
את הבצק אפשר להכין ביד או במיקסר .
מערבבים הכל עד לאיחוד המצרכים לבצק חלק את הנוזלים להוסיף בהדרגה עד שנוצר בצק .
לא ללוש יתר על המידה.
נותנים לבצק לנוח 10 דקות.
מחלקים ל- 2
כל חלק מרדדים בין שני ניירות אפיה למלבן בגודל 38/24 .
מעבירים את הבצקים המרודדים עם הנייר לתבנית תנור ומכניסים למקרר לקירור של שעה לפחות.
מוציאים את הבצקים.
חותכים לחצי. נוצרים 4 מלבנים.
את מלית השקדים מערבבים לתערובת חלקה. אפשר להכניס קצת לקירור להתייצבות.
מחלקים ל-3
על חצי בצק אחד מורחים את מלית השקדים בשכבה דקה.
מניחים חצי מהבצק בשכבה מעל ושוב מורים במלית שקדים וכך הלאה עוד שכבה .
שכבה הבצק האחרונה לא מורחים.
מכניסים לאפייה של חצי שעה 170 מעלות.
מוציאים ומקררים כמה דקות.
מיישרים בעזרת סכן חדה את הקצוות
ופורסים לקוביות . מפרידים ומפזרים את הקוביות על כל התבנית.
מכניסים לאפייה של עוד 5-7 דקות כדי שהעוגיות יקבלו פריכות טובה.
בוזקים אבקת סוכר
מאחסנים בקופסה אטומה
תהנו !
הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-
מתנות קטנות האינסטגרם