חיתוכיות שקדים אחת העוגיות הטעימות שהכנתי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חיתוכיות עם קרם שקדים זו עוגייה של ביס מושלם.

חיתוכיות בטעם מרציפן .

מי שאוהב קדם שקדים נא לרוץ ולהכין

הבצק פריך שנמס לתוך הפה

ובין השכבות של הבצק מורחים קרם שקדים נהדר וטעים

ממליצה להכין

ההכנה קצת מאתגרת אבל התוצאה שווה

המצרכים-

לבצק –

3 כוסות קמח

חצי שקית אבקת אפייה (כפית גדושה)

קורט מלח

200 גר’ חמאה

חצי כוס אבקת סוכר

חלמון

גרידה מלימון טרי

2-3 כפות שמנת מתוקה או  חלב או מים

המילוי –

קרם שקדים –

150 גר’ חמאה

2 וחצי כוסות קמח שקדים

כפית מחית וניל /שקית וניל

150 גר’ אבקת סוכר

ביצה +חלבון (נשאר מהבצק )

גרידה מלימון שלם

כף תמצית שקדים איכותית

כף קורנפלור או קמח

אופן ההכנה –

את הבצק אפשר להכין ביד או במיקסר .

מערבבים הכל עד לאיחוד המצרכים לבצק חלק את הנוזלים להוסיף בהדרגה עד שנוצר בצק .

לא ללוש יתר על המידה.

נותנים לבצק לנוח 10 דקות.

מחלקים ל- 2

כל חלק מרדדים בין שני ניירות אפיה למלבן בגודל 38/24 .

מעבירים את הבצקים המרודדים עם הנייר לתבנית תנור ומכניסים למקרר לקירור של שעה לפחות.

מוציאים את הבצקים.

חותכים לחצי. נוצרים 4 מלבנים.

את מלית השקדים מערבבים לתערובת חלקה. אפשר להכניס קצת לקירור להתייצבות.

מחלקים ל-3

על חצי בצק אחד מורחים את מלית השקדים בשכבה דקה.

מניחים  חצי מהבצק בשכבה מעל  ושוב מורים במלית שקדים וכך הלאה עוד שכבה .

שכבה הבצק האחרונה לא מורחים.

מכניסים לאפייה של חצי שעה 170 מעלות.

מוציאים ומקררים כמה דקות.

מיישרים בעזרת סכן חדה את הקצוות

ופורסים לקוביות . מפרידים ומפזרים את הקוביות על כל התבנית.

מכניסים לאפייה של עוד 5-7 דקות כדי שהעוגיות יקבלו פריכות טובה.

בוזקים אבקת סוכר

מאחסנים בקופסה אטומה

תהנו !

הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments