זה הביס שיחזיר אתכם לילדות – עוגת סברינה של פעם הכי טעימה בעולם
הכנתי עוגת סברינה של ילדות מי שגדל בשנות ה- 70 יודע , זו הייתה העוגה הכי פופולרית בכל אירוח או ארוחה והיא “התאומה” של הקרמשניט…
וזו עוגה שמכינים אותה ב- 5 דקות .
ללא שמרים , ללא מצרכים מיוחדים -כל מה שיש בבית !
אז החלטתי להחזיר אותה ולהכין למשפחה שלי בחג.
ממליצה לכם ממש להכין אותה בהזדמנות הראשונה ,
לשבת לחג השני או סתם ליום הולדת משפחתי.
עוגת הסברינה הקלאסית עם השמרים שמקורה במטבח הצרפתי ,
היא עוגה המורכבת מבצק שמרים מיוחד והתהליך הכנה שלה הוא די מסובך.
כך שבשנות ה-70 כשהייתה הסברינה מאוד אהובה בקונדיטוריות , הומצאה הגרסה הקלה והביתית של העוגה -שבה הסולת משמשת כסופגת של כל הסירופ וכך נוצר חיקוי שהוא בעצם ממש טעים ואפילו יותר טעים מהמקור .
אם תרצו את המתכון המקורי עם השמרים תוכלו לגלוש למתכון ממש ותיק שלי
באב או רום נמצא ממש כאן באתר שלי .
המצרכים-
לעוגה
4 ביצים
חצי כוס סוכר
קורט מלח
חצי כוס שמן +כף
3/4 כוס סולת
3/4 כוס קמח
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
גרידה מתפוז
מיץ מחצי תפוז – כ- 3 כפות
לקרם –
שמנת וחצי מתוקה 38% (תוכלו להכין עם שמנת פרווה )
כף גדושה פודינג וניל
4 כפות חלב/צמחי
כפית מחית וניל
לסירופ-
2 כוסות ורבע מים
כוס סוכר
חצי בקבוק של תמצית רום טובה ואיכותית.
2 כפות רום – המשקה האלכוהולי -לא חובה רק אם יש
לקישוט -דובדבנים-
מסוג אמרנה או מסוכרים מה שיש
אופן ההכנה –
מקציפים בקערת המיקסר את הביצים ,מלח והסוכר לקצף תפוח.
מנמיכים את פעולת המיקסר ומוסיפים בהדרגה לפי הסדר – שמן ,
סולת ,קמח וניל וגרידה של תפוז
כל זה לוקח בדיוק 5 דקות.
מרפדים תבנית 26 קפיצים בניר אפייה בתחתית.
מעבירים את התערובת של העוגה לתבנית.
אפייה 165 מעלות כ- 30 דקות , עד שהעוגה יציבה.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ מחממים מים עם סוכר 10 דקות עד שהסוכר נמס .
מורידים מהאש ומוסיפים רום .
מקררים את הנוזל.
כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור מוזגים את הסירופ מעל העוגה .
ממש משקים בכל הנוזלים.
אל תפחדו העוגה “שותה” את כל הנוזלים.
לאחר שהעוגה מתקררת מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בקצפת.
מקציפים את השמנת עם אינסטנט וחלב לקצפת יציבה.
מוסיפים מחית וניל .
מקשטים גם בדובדבנים אני השתמשתי בדובדבני אמרנה -דובדבנים משובחים שמוסיפים עוד טעם לעוגה
View this post on Instagram
חוברת מתכונים לשבועות
מתכונים לכל העוגות אצלי באתר