שטרודל תפוחים פרווה טבעוני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שטרודל תפוחים בטופי קרמל פשוט מופלא

שטרודל תפוחים פרווה טבעוני.

מגיעות אלי המון בקשות מגולשים, להפוך את המתכונים החלביים שלי

לפרווה שיהיו מתאימים לארוחות שבת וחג. מבחינתי שטרודל תפוחים הוא אידיאלי להכנה כפרווה.

קינוח מעולה לארוחות ואהוב במיוחד על כולם .

השטרודל שהכנתי הפעם הוא שטרודל מבצק פריך והמלית פשוט חלומית,  שונה מהמלית הקלאסית של שטרודל תפוחים (כאן תוכלו לגלוש לשטרודל פילו קלסי).

ממש קל ופשוט להכנה , מעט מצרכים והרבה טעם.

לא תאמינו כמה קל להכנה .

מכינים טופי קרמל

תפוחים

ובצק פריך ,כשממש עמוסים בעבודה משתמשים בבצק מוכן , השתמשתי בבצק פריך של "שמרית" שנמצא זמין במקרר , אין צורך להפשיר ,מוכן מיד לעבודה

 

סה"כ 4 מצרכים.

איך מכינים שטרודל פריך תפוחים בטופי קרמל כזה מהמם ?

המצרכים-

אריזה בצק פריך מתוק מצונן של שמרית

8 תפוחי גראנד סמיט

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמנת צמחית לפרווה /שמנת מתוקה לחלבי

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

אופן ההכנה-

  • קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות
  • במחבת כבדה מניחים את הסוכר ומחממים עד שהוא מתקרמל.
  • מחממים את השמנת 30 שניות במיקרו
  • כשהסוכר מתקרמל מוסיפים את השמנת , מנדנדים את הסיר שהשמנת תתערבב לתוך הקרמל.
  • מבשלים עד שהתערובת הופכת לטופי.
  • מעבירים 1/3 מכמות הטופי לכוס ןמשאירים בצד (זה להגשה לציפוי )
  • לשארית הטופי שבמחבת ,מוסיפים את התפוחים החתוכים.
  • ממשיכים לבשל כ- 10 דקות עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים מבושלים ורכים.

מנחשים מה מתבשל כאן ?

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שבת, 25 בינואר 2020

  • מקררים היטב את התפוחים בטופי.
  • פותחים את הבצק על נייר האפייה, מניחים את המלית במרכז וסוגרים משני הצדדים ליצירת שטרודל.

  • מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.
  • מגישים חמים עם רוטב הטופי שהשארנו בצד.

  • אם רוטב הטופי מתקשה מחממים אותו מעט ואפשר להוסיף מעט שמנת לדילול.

מה אגיד לכם , פשוט תענוג !

כאן מתכונים לעוגות התפוחים שלי 

שטרודל תפוחים בטופי קרמל – פרווה טבעוני פשוט חלום !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות