מי אמר ששטרודל צריך להיות רק מתוק .
הכנתי שטרודל מלוח נפלא, מבצק חמאה פריך מעולה,
במלית של גבינות ותוספות.
בצק מהיר להכנה 5 דקות ומוכן ישר לעבודה.
לא צריך לקרר, לא צריך למרוח חמאה .
חוסך לכם זמן .
בצק שכדאי לאמץ גם למאפים נוספים, פשוט מעולה.
למלית של שטרודל ובכלל מאפים עדיף להשתמש בגבינה יבשה ומוצקה,
עם כמה שפחות נוזלים.
שלבתי בתערובת גם גבינת פטה עיזים החביבה עלי-
אפשר להחליף בכל גבינה קשה אחרת שאוהבים,
כמו קצ’קבל, מנצ’גו, בולגרית או גבינה צהובה רגילה.
הבצק שהכנתי הוא להכנת 6 שטרודלים.
גם מתוק וגם מלוח בצק ניטראלי ושווה .
מצרכים לבצק –
200 גר’ חמאה
2/3 כוס מים רותחים
כף חומץ
חצי כפית מלח
2 כוסות ו3/4 קמח ( 380 גר’)
הכנת הבצק-
מניחים בקערה חמאה.
מוסיפים את המים והחומץ. החמאה נמסה בחלקה.
מערבבים מעט ומוסיפים את הקמח והמלח.
מאחדים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מחלקים את הבצק ל-6-8 חלקים
המלית המלוחה – כמות להכנת שני שטרודלים
200 גר’ גבינה למאפים כמו ריקוטה , טבורוג (מתכון להכנה )
50 גר’ גבינת פטה עיזים מפוררת/או צפתית
בצל ירוק גדול קצוץ
חופן זיתי קלמנטה קצוצים
חופן שמיר קצוץ
מלח, פלפל שחור
חצי ביצה
כפית קמח
מלית לשטרודל המתוק- כמות להכנה ל- 2 שטרודלים
300 גר’ גבינה מוצקה למאפים/ריקוטה
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
גרדה מחצי לימון
וניל איכותי או רום
חצי ביצה
כף קורנפלור
חופן צימוקים כהים
אופן הכנת השטרודלים-
משמנים משטח במעט שמן.
משטחים כל חלק למלבן גדול בערך 15/45
הבצק צריך להיות דק מאוד-
מזכירה לכם שאנחנו רוצים ביס עם הרבה גבינה ומעט בצק – שבועות או לא …
מניחים מחצית מכל מלית על המלבן קרוב יותר לקצה אחד.
מגלגלים את הבצק הנותר מעל המלית ומניחים על ניר אפייה בתבנית.
לא לדאוג הגבינה לא בורחת בכלל -יוצא שטרודל מושלם !
מברישים במעט ביצה טרופה- על השטרודל המלוח מפזרים מעט קצח או שומשום.
מכניסים לתנור מחומם על 180 לאפייה של כחצי שעה או עד שהמאפה זהוב ויפה.
מגישים חם וטרי.
אפשר להכין מראש ולהכניס להקפאה.
זה נפלא – כל כך פריך וטעים 🙂
ואם לא מצאתם גבינה למאפים תוכלו להכין בהכנה ביתית
כנסו כאן למתכון גבינה ריקוטה בהכנה ביתית
השטרודל המתוק-
פשטידות ומלוחים
רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?
קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ
או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !