שומר ממולא – מתכון מנצח
החורף בעיצומו והשומר טרי ועסיסי וגם במחיר שפוי.
אני מאוד אוהבת שומר ומשתמשת בו המון – גם סלטים טריים,
גם כאנטיפסטי וגם בתבשילים, בתנור ועוד המון מאכלים.
כמתחשק לי אני מכינה גם ממולאים משומר.
השומר אחרי בישול מקבל טעם נהדר ומתוק.
הכנתי סיר ממולאים משגע וטעים עם שומר .
ההכנה מאוד דומה להכנת בצלים ממולאים – מחממים את השומר במים או במיקרו.
הוא מתרכך מעט ואז אפשר להפריד שכבה שכבה.
בואו להכין סיר מושלם וטעים – פשוט סיר מנצח.
מתכון קלאסי עם הרבה בשר – השתמשתי בבשר עם שומן טלה כי זה פשוט “תבלין” מעולה
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
שומר ממולא – מתכון מושלם !
המצרכים –
5-6 שומרים טריים
300 גר’ בשר טחון עם שומן כבש (מוסיף המון אבל לא חובה)
1/2 כוס אורז או עגול,יסמין או בסמטי
בצל גדול קצוץ
2 ענפי סלרי עלים רק הגבעול קצוץ
עגבניה קוביות
גזר מוגרד
תבלינים-
מעט פפריקה מתוקה , מלח פלפל ואפשר בהרט
לרוטב –
בצל קצוץ
גזר פרוס
מעט כרשה חתוכה
עגבניה בשלה קוביות
ענף סלרי חתוך
2 כפות רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
פלפל שחור ,מלח, כפית סוכר
אופן ההכנה –
- מחממים את השומר – במיקרו או במים כ-2 דקות ואז אפשר להפריד עלה עלה- חותכים עם תחתית למטה .
- בסיר רחב מטגנים את הבצל היטב ומשלבים את הבשר לתוכו.
- ממשיכים לטגן עד שהבשר נצרב היטב מכל הצדדים.
- משלבים את הסלרי הקצוץ והעגבניה.
- מטגנים עוד 2-3 דקות ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את האורז והתבלינים.
- ממלאים את השומרים בתערובת.
באותו סיר מכינים את ציר העגבניות-
- מטגנים בצל, ומוסיפים את העגבניה והסלרי.
- מוסיפים גם את פרוסות הגזר התבלינים ורסק עגבניות.
- מוסיפים מעט מים.
- מסדרים את השומרים הממולאים בסיר בצפיפות .
- מוסיפים מים עד 3/4 מהגובה
- לאחר שהתבשיל רותח מעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה.
לפני ההגשה אפשר לחמם בתנור 10 דקות.
אוהבים ממולאים ?
כנסו כאן מתכוני ממולאים
מתכונים מעולים לשבת – מבחר ענק של רעיונות לארוחות השבת
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !