מה עושים בערב חורפי לארוחת ערב – ריזוטו חם עסיסי ועשיר בטעמים נפלאים.
ריזוטו, מקבל באהבה כל ירק שנמצא במקרר, תרד, פטריות, בטטה כרשה ועוד.
עם מעט חמאה וגבינות טובות – והרי לכם מעדן.
חצי שעה עבודה – ויש לכם ארוחת ערב חמה ומשביעה.
ריזוטו (באיטלקית: Risotto) – מנה איטלקית מסורתית על בסיס אורז מסוג ריזוטו שהוא אורז עגול ודביק.
המקור לריזוטו הוא צפון-מערב איטליה, שם נמצאים שדות האורז העשירים.
באיטליה כמעט בכל מסעדה אפשר למצוא את הריזוטו במיגוון רטבים וטעמים.
כאשר מבשלים ריזוטו, יש לטגן את האורז ואז להוסיף את הנוזלים בהדרגה,
כאשר בכל פעם נותנים לנוזלים להיספג באורז.
הבישול נעשה תוך כדי עירבוב – כמו הכנת דייסה.
להכנת ריזוטו מוצלח השתמשו באורז מסוג ארבוריו.
כמות החמאה והשמנת נתונה לשיקולכם, לטעמי זה מספיק .
המצרכים –
בטטה קטנה
בצל
גזר קטן
1/4 דלורית
כוס אורז ריזוטו מסוג ארבוריו
כפית שמן
כף חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב
1/2 כוס יין לבן
מלח ופלפל לפי טעם
ציר ירקות או מים רותחים
2-3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
ציר ירקות
אני מתחילה בהכנת מרק ירקות לציר – כל הירקות לסיר כולל עשבי תיבול- סלרי, שמיר ופטרוזילה.
לבשל כחצי שעה.
הכנת הריזוטו-
להניח כפית שמן בסיר, ולהוסיף בצל קצוץ. לטגן מעט עד לשקיפות.
לשלב לסיר את הירקות הכתומים חתוכים לקוביות קטנות.
להנמיך את האש ולאדות את הירקות כ-5 דקות עד לריכוך קל. להוציא את הירקות ולהניח בצד.
חצי מכמות הירקות טוחנים בבלנדר למחית חלקה וחצי משאירים בקוביות.
באותו הסיר להניח את החמאה והאורז. לטגן כ2-3 דקות.
להוסיף את היין הלבן ולערבב.
כאן מתחיל תהליך של בחישה כמו בדייסה. מוזגים כל פעם כף מציר הירקות,
ומערבבים, ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים עוד מצקת של ציר.
לאחר כמה דקות משלבים את הירקות הכתומים
לקראת הסוף, בערך אחרי 20 דקות בחישה,
טועמים את האורז הוא צריך להיות כמעט עשוי, משלבים את החלב והשמנת.
בוחשים, טועמים ומתקנים תיבול. מלח ופלפל.
לפני ההגשה לשלב את גבינת הפרמזן ומי שאוהב – כמה עלי בזיליקום.
בתאבון 🙂
כנסו לעוד מתכונים בניחוח איטלקי