מתכון לריבת תות – קונפיטורת תותים בייתית שמכינים בקלי קלות.
כשמחירי התותים מתחילים לרדת למחיר שפוי , אני מצטיידת בכמה חבילות ומכינה צנצנות מלאות בריבה הכי אהובה בבית.
אני ממליצה לקנות את התותים בשווקים העירוניים שם תוכלו למצוא קילו תותים בין 10-15 ש”ח לקילו.
הריבה משמשת אותי גם לעוגות ולמילוי עוגיות.
איך מכינים ריבת תות ?
כמות הסוכר משתנה לפי טעם .
ככל שתשימו יותר סוכר – חיי המדף של הריבה יאריכו.
אני אוהבת לשים כמות מופחתת של סוכר .
לכן אם תרצו תוכלו להוסיף עוד כוס לכמות שאני שמתי.
מהמצרכים הבאים יוצאות 3 צנצנות ריבה בינוניות כ- 350 גר’
ריבת תות – מתכון לקונפיטורת תותים בייתית
המצרכים –
קילו וחצי תותים לאחר ניקוי
3 כוסות סוכר
מיץ מחצי לימון
תפוח עץ קלוף וחתוך לרבעים (מכיל פקטין שעוזר להקריש את הריבה )
אופן ההכנה –
- שוטפים היטב ומנקים את התותים.
- חותכים לרבעים
- מניחים בסיר כבד עם הסוכר ומשאירים למנוחה של כשעה.
- מוסיפים לסיר מיץ לימון ותפוח עץ ומניחים על האש.
- לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה בערך כשעה.
- בזמן הבישול מערבבים מידי פעם את הריבה.
- מוציאים את תפוח העץ .
- מכינים צנצנות מעוקרות – מרתיחים במים חמים צנצנות עם המכסים ומייבשים.
- מעבירים את הריבה החמה לתוך הצנצנות סוגרים והופכים את הצנצת לקבלת וואקום שישמור על הריבה.
- חלק מהריבה אני טוחנת למחית חלקה כדי שתשמש אותי לאפייה.
ריבת תות בייתית – רוצו להכין ולשמר לכם תותים גם לעונת הקיץ
הכי טעים למרוח בפסח על המצה 🙂