ריבת תות – מתכון לקונפיטורת תותים בייתית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לריבת תות – קונפיטורת תותים בייתית שמכינים בקלי קלות.

כשמחירי התותים מתחילים לרדת למחיר שפוי , אני מצטיידת בכמה חבילות ומכינה צנצנות מלאות בריבה הכי אהובה בבית.

אני ממליצה לקנות את התותים בשווקים העירוניים שם תוכלו למצוא קילו תותים בין 10-15 ש”ח לקילו.

הריבה משמשת אותי גם לעוגות ולמילוי עוגיות.

איך מכינים ריבת תות ?

כמות הסוכר משתנה לפי טעם .

ככל שתשימו יותר סוכר – חיי המדף של הריבה יאריכו.

אני אוהבת לשים כמות מופחתת של סוכר .

לכן אם תרצו תוכלו להוסיף עוד כוס לכמות שאני שמתי.

 

מהמצרכים הבאים יוצאות 3 צנצנות ריבה בינוניות כ- 350 גר’

ריבת תות – מתכון לקונפיטורת תותים בייתית

המצרכים –

קילו וחצי תותים לאחר ניקוי

3 כוסות סוכר

מיץ מחצי לימון

תפוח עץ קלוף וחתוך לרבעים (מכיל פקטין שעוזר להקריש את הריבה )

אופן ההכנה –

  • שוטפים היטב ומנקים את התותים.
  • חותכים לרבעים
  • מניחים בסיר כבד עם הסוכר ומשאירים למנוחה של כשעה.

  • מוסיפים לסיר מיץ לימון ותפוח עץ ומניחים על האש.
  • לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה בערך כשעה.
  • בזמן הבישול מערבבים מידי פעם את הריבה.
  • מוציאים את תפוח העץ .
  • מכינים צנצנות מעוקרות – מרתיחים במים חמים צנצנות עם המכסים ומייבשים.
  • מעבירים את הריבה החמה לתוך הצנצנות סוגרים והופכים את הצנצת לקבלת וואקום שישמור על הריבה.
  • חלק מהריבה אני טוחנת למחית חלקה כדי שתשמש אותי לאפייה.

ריבת תות בייתית – רוצו להכין ולשמר לכם תותים גם לעונת הקיץ

הכי טעים למרוח בפסח על המצה 🙂

רעיונות למתכונים  שאפשר להכין עם ריבה 

מתכונים עם תותים 

מצטרפים לווטסאפ –  מתכונים ישירות לנייד !

הכנתם את המתכון ?

מתייגים אותי באינסטגרם  

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

לעוד מתכונים משובחים חוזרים  לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments