קרקרים שמכינים בכמה דקות עבודה,
כל כך טעים שאני ממליצה להכין כמות כפולה כי הם פשוט מתחסלים בצ’יק.
לפני יותר משנה אורלי חברתי שלחה לי בווטסאפ מתכון לקרקרים המופלאים האלה,
” את חייבת להכניס אותם לבלוג ,הם כל כך טעימים שאני מכינה אותם כמה פעמים בשבוע”
מתכון שאורלי קיבלה מאחת מחברותיה.
מאז הכנתי אותם כבר כמה וכמה פעמים.
מכיוון שיש כל כך הרבה מתכונים של קרקרים ברשת,
חשבתי שזה מיותר להכניס את המתכון .
אז זהו , ממש לא מיותר, כי הם פשוט נפלאים,
מתכון שמתאים גם לטבעונים,
מכיל קמח כוסמין וקמח מלא – אפשר גם להכין רק מקמח כוסמין.
קלי קלות ומושלם לאירוח !
המצרכים-
כוס קמח כוסמין מלא
כוס קמח מלא
3/4 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
חצי כוס מים/ חלב/חלב שקדים
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס גרעיני חמניה
1/3 כוס גרעיני דלעת
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות שומשום מלא
לזרות על הקרקרים
2-3 כפות קצח
מעט מלח גס
זעתר
בקערה מניחים את הקמחים ומוסיפים את הנוזלים מלח וסוכר.
מאחדים לבצק הומוגני.
משלבים את הגרעינים ,זרעי פשתן ושומשום.
משטחים את הבצק על נייר אפייה לעובי דק מאוד, כמה שיותר דק יותר טעים.
מפזרים קצח , מלח גס ואם רוצים גם זעתר.
מרדדים מעט כדי להדק אותם לבצק.
נעזרים בגלגלת פיצה וחותכים לריבועים.
מכניסים לתנור מחומם על 170 מעלות כ- 30 דקות .
נפלא,