קרמשניט בבצק פילו – מאפה קרם שניט חלום !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קמשניט בבצק פילו – מאפה שהוא פשוט חלום !

אחד מהמאפים הטעימים שהכנתי.

אצלנו ממש אוהבים קרמשניט- זו עוגה אהובה על כולם .

המאפה הנדיר הזה הוכן למעשה במקרה.

הכנתי קרם פטיסייר כשהמטרה הייתה להכין עוגת קרם שניט.

הייתי בטוחה שיש לי בצק עלים ואז, אני פותחת את המקרר

ומה שיש לי שם, זה רק בצק פילו.

מיד עלה הרעיון להכין את הקמשניט אפוי בתוך עלי הפילו.

הכנתי מאפה קמשניט בתוך בצק פילו.

יצא מאפה משגע ואם מגישים אותו מעט חם , זה ממש טעים.

עלי בצק קראנצ’ים ומלית קרם פטיסייר מעולה שממש כיף לאכול יחד.

קרמשניט בבצק פילו – מאפה קרם שניט חלום !

המצרכים-

בצק פילו שמרית  (300 גר’)

כ- 50 או יותר גר’ חמאה מומסת למריחה של העלים

לקרם

3 ביצים שלמות (כן זה לא טעות)

3/4 כוס סוכר

כפית מחית וניל או אבקת וניל איכותית (אפשר 3 שקיות סוכר וניל)

60 גר’ קורנפלור(6 כפות)

3 כוסות חלב (750 מ”ל)

1/4 כוס שמנת מתוקה

50 גר’ חמאה

2 כפות סולת

(ניתן להוסיף טעמים של גרידה מתפוז או לימון )

אופן ההכנה

  • מכינים תבנית בגודל של עלי הפילו מלבנית 22/34
  • מכינים תחילה את הקרם –
  • מחממים 2 כוסות חלב ואת השמנת המתוקה עם הסוכר והוניל בקלחת 3 דקות. מורידים מהאש.
  • בינתיים טורפים את הביצים בקערה נפרדת ובעוד קערה טורפים את הקורנפלור עם כוס החלב הנותרת עד שהקורנפלור נמס היטב .
  • מאחדים את שתי הקערות של הביצים והקורנפלור וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים את התערובת לתוך החלב החם ובוחשים היטב.
  • מחזירים את הקלחת לאש בינונית גבוה תוך כדי בחישה מתמדת – לא עוזבים אפילו לרגע.
  • טורפים עם המטרפה עד שמתקבל קרם סמיך (זה לוקח משהו כמו 5 דקות או פחות תלוי באש)
  • מורידים מהאש ומקררים מעט.
  • מוסיפים את החמאה והסולת מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.
  • משמנים את התבנית במעט חמאה .
  • מניחים עלה ראשון בתבנית ומורחים אותו בחמאה ממש מעט.
  • כך עושים עם מחצית החבילה של הפילו (7 עלים) אחד על השני.
  • מעבירים את המלית מעל שכבות הפילו.
  • מניחים עלה נוסף ושוב מורחים עלה ועוד עלה בחמאה (7 עלים).
  • חותכים את המאפה לפני האפייה למנות.
  • אופים בתנור מחומם על 180 מעלות כחצי שעה או יותר – עד שרואים הזהבה יפה.
  • כשמאפה יוצא מהתנור אפשר להבריש אותו בסירופ סוכר או פשוט לבזוק אבקת סוכר מלמעלה.
  • הכנת סירופ סוכר – חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ומעט מיץ לימון – מבשלים על האש עד שמסמיך .מברישים את המאפה כשהוא יוצא מהתנור.

קרמשניט בבצק פילו – מאפה קרם שניט חלום !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments