קציצות צמחוניות וגם טבעוניות ברוטב אדום בשילוב אפונה וגזר .
פשוט קציצות נפלאות !
רכות ומלאות בטעם !
הקציצות מכילות גם קינואה שתורמת למירקם וגם לערכים תזונתים טובים יותר.
המצרכים לסיר משפחתי –
1/2 כוס פולי סויה יבשים
1/4 כוס בורגול
1/4 כוס קינואה
בצל גדול
תפוח אדמה מבושל
פרוסת לחם רטובה סחוטה
חופן נדיב של עלי פטרוזיליה
1-2 שיני שום כתושות
ענף סלרי עלים
מלח,פלפל
כפית בהרט לקציצות
מעט צ’ילי או פפריקה חריפה
1/4 כוס קוואקר מעורב במעט מים
לרוטב-
בצל קצוץ
עגבניה בשלה חתוכה
ענף סלרי פרוס
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה או טרייה
גזר חתוך לקוביות
2 כפות רסק עגבניות (או קופסה עגבניות מרוסקות)
מעט שבבי צ’ילי
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית פפריקה חריפה
מעט כמון
אופן ההכנה-
הכנת תערובת הקציצות-
משרים את פולי הסויה במים ללילה .
לאחר השרייה הבישול קצר – לבשל כחצי שעה במים.
את הבורגול והקינואה משרים במים כשעה ומסננים.
טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד הקינואה .
משלבים את הקינואה ומתבלים, מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מחממים מעט שמן במחבת טפלון רחבה.
מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה יפה.
במקביל מכינים את רוטב העגבניות –
בסיר רחב מטגנים בצל, משלבים את שאר המרכיבים ומוסיפים מים.
לאחר שהקציצות מטוגנות מכניסים לציר ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד 40 דקות.
קציצות דמוי בשר צמחוניות מעולות !
- צמחונים יכולים לשלב ביצה בתערובת
- את הסויה אפשר להחליף בקטניה אחרת כמו עדשים , חומוס, אפונה יבשה,או שעועית
- מתכונים נוספים טבעונים כאן חזרה לדף הראשי