קציצות צמחוניות טבעוניות ברוטב עגבניות אפונה וגזר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קציצות צמחוניות וגם טבעוניות  ברוטב אדום בשילוב אפונה וגזר .

פשוט קציצות נפלאות !

רכות ומלאות בטעם !

הקציצות מכילות גם קינואה שתורמת למירקם וגם לערכים תזונתים טובים יותר.

אוהבים לבשל? הגיע הזמן להגשים את החלום למטבח מעוצב ומאובזר. עיצוב וייצור מטבחים בהתאמה אישית. לפרטים נוספים הכניסו שם ומספר טלפון:

 

המצרכים לסיר משפחתי –

1/2 כוס פולי סויה יבשים

1/4 כוס בורגול

1/4 כוס קינואה

בצל גדול

תפוח אדמה מבושל

פרוסת לחם רטובה סחוטה

חופן נדיב של עלי פטרוזיליה

1-2 שיני שום כתושות

ענף סלרי עלים

מלח,פלפל

כפית בהרט לקציצות

מעט צ'ילי או פפריקה חריפה

1/4 כוס קוואקר מעורב במעט מים

 

לרוטב-

בצל קצוץ

עגבניה בשלה חתוכה

ענף סלרי פרוס

1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה או טרייה

גזר חתוך לקוביות

2 כפות רסק עגבניות (או קופסה עגבניות מרוסקות)

מעט שבבי צ'ילי

כפית פפריקה מתוקה בשמן

כפית פפריקה חריפה

מעט כמון

אופן ההכנה-

הכנת תערובת הקציצות-

משרים את פולי הסויה במים ללילה .

לאחר השרייה הבישול קצר – לבשל כחצי שעה במים.

את הבורגול והקינואה משרים במים כשעה ומסננים.

טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד הקינואה .

משלבים את הקינואה ומתבלים, מערבבים היטב לתערובת אחידה.

מחממים מעט שמן במחבת טפלון רחבה.

מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה יפה.

 

 

במקביל מכינים את רוטב העגבניות –

בסיר רחב מטגנים בצל, משלבים את שאר המרכיבים ומוסיפים מים.

לאחר שהקציצות מטוגנות מכניסים לציר  ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד 40 דקות.

 

קציצות דמוי בשר צמחוניות מעולות !

תגובות

תגובות