קציצות צמחוניות טבעוניות ברוטב עגבניות אפונה וגזר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קציצות צמחוניות וגם טבעוניות  ברוטב אדום בשילוב אפונה וגזר .

פשוט קציצות נפלאות !

רכות ומלאות בטעם !

הקציצות מכילות גם קינואה שתורמת למירקם וגם לערכים תזונתים טובים יותר.

 

המצרכים לסיר משפחתי –

1/2 כוס פולי סויה יבשים

1/4 כוס בורגול

1/4 כוס קינואה

בצל גדול

תפוח אדמה מבושל

פרוסת לחם רטובה סחוטה

חופן נדיב של עלי פטרוזיליה

1-2 שיני שום כתושות

ענף סלרי עלים

מלח,פלפל

כפית בהרט לקציצות

מעט צ’ילי או פפריקה חריפה

1/4 כוס קוואקר מעורב במעט מים

 

לרוטב-

בצל קצוץ

עגבניה בשלה חתוכה

ענף סלרי פרוס

1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה או טרייה

גזר חתוך לקוביות

2 כפות רסק עגבניות (או קופסה עגבניות מרוסקות)

מעט שבבי צ’ילי

כפית פפריקה מתוקה בשמן

כפית פפריקה חריפה

מעט כמון

אופן ההכנה-

הכנת תערובת הקציצות-

משרים את פולי הסויה במים ללילה .

לאחר השרייה הבישול קצר – לבשל כחצי שעה במים.

את הבורגול והקינואה משרים במים כשעה ומסננים.

טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד הקינואה .

משלבים את הקינואה ומתבלים, מערבבים היטב לתערובת אחידה.

מחממים מעט שמן במחבת טפלון רחבה.

מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להשחמה יפה.

 

 

במקביל מכינים את רוטב העגבניות –

בסיר רחב מטגנים בצל, משלבים את שאר המרכיבים ומוסיפים מים.

לאחר שהקציצות מטוגנות מכניסים לציר  ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד 40 דקות.

 

קציצות דמוי בשר צמחוניות מעולות !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments