קציצות עוף ירוקות ברוטב כרובית ושומר
קציצות עוף עשירות בעשבי תיבול ירוקים בתוך רוטב בשילוב כרובית ושומר צלויים.
רוצו להכין כי זה פשוט מופלא !
סיר קציצות עשיר, צבעוני וטעים
את הקציצות אפשר להכין מכל סוג בשר שתרצו – בקר,עוף או הודו טרי .
אני הכנתי עם עוף טחון.
המצרכים –
לתערובת הקציצות –
חצי קילו חזה עוף טחון (או פרגית)
בצל
חופן נדיב עלי פטרוזיליה
חופן נדיב עלי שמיר
ענף סלרי
בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור מעט צ’ילי לחריפות
ביצה
פרוסת לחם רטובה סחוטה או 2 כפות פירורי לחם
המצרכים לרוטב –
חצי כרובית חתוכה לפרחים קטנים
שומר פרוס גס
בצל קצוץ
2 ענפי סלרי פרוסים
מלח, פלפל שחור
2 כפות סילאן/דבש
חצי כפית כורכום
לפני שמתחילים !!!
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מתנות קטנות האינסטגרם
אופן ההכנה –
- במעבד מזון קוצצים את הבצל עם עשבי התיבול והלחם.
- משלבים את התערובת הקצוצה לעוף הטחון ומוסיפים גם שום, ביצה ,בצל ירוק ותבלינים.
- מחממים מעט שמן במחבת טפלון וצולים את הקציצות משני הצדדים.
- בסיר רחב (אני משתמשת בטפלון) מחממים מעט שמן וצולים את פרחי הכרובית והשומר היטב. מוציאים לצלחת וממשיכים לטגן את הבצל ופרוסות הסלרי.
- מוסיפים תבלינים ומעט מים.
- מסדרים את הקציצות ,הכרובית והשומר בסיר.
- מוסיפים עוד חצי כוס מים בודקים תיבול אם חסר מלח, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
בהגשה סוחטים מעט מיץ לימון מעל הקציצות .
סיר מופלא שכולם אוהבים מומלץ להגשה עם אורז או קוסקוס או לחם טרי.
קציצות עוף ירוקות ברוטב כרובית ושומר
מעדן ! בואו ותפתיעו עם סיר כזה טעים ומיוחד לשבת !
אוהבים קציצות ? כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני הקציצות שלי
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”