
בסוף השבוע האחרון ,הכנתי סיר קציצות מדהים
סוג של קציצות אבוחצירא ברוטב עגבניות איטלקי
(אבוחצירא אלה הקציצות המצופות בסולת )
יצא מדהים ,
כל המרכיבים יחד יוצרים את הקציצה המושלמת
היא רכה ונמסה בפה וביחד עם הרוטב העשיר של העגבניות , נוצרת קציצה מדהימה!
עם אורז לבן או קוסקוס זה פשוט מושלם !
המצרכים –
כ חצי קילו בשר בקר טחון טרי
בצל
ענף סלרי ללא עלים
מעט בזיליקום יבש או טרי קצוץ
גזר
קישוא
פרוסת לחם או חלה רטובה וסחוטה קצוצה או 2 כפות פירורי לחם
כף אורז שטוף – לא חובה לשים שמתי ממש מעט
רבע כפית בהרט
פלפל שחור
מלח
ביצה
ציפוי הקציצות –
בצלחת מכינים ככוס סולת
לרוטב –
בצל
2 שיני שום פרוסות
2 ענפי סלרי עלים בשרניים פרוסים דק
2 עגבניות בשלות פרוסות
חופן עלי בזיליקום טרי
מעט אורגנו יבש או טרי
קופסה עגבניות מרוסקות דק (400 גר’)
כף רסק עגבניות
רבע כפית סוכר – לאיזון לא חובה
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה –
הכנת תערובת הקציצה –
קוצצים במעבד מזון את הבצל ,הגזר והקישוא .
סוחטים היטב ומעבירים לקערה .
מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות . טובלים בקערה עם הסולת ומהדקים היטב.
מחממים שמן שטוח במחבת , ומטגנים משני הצדדים ממש כשקה וחצי מכל צד.
במקביל אפשר להכין את הרוטב .
מטגנים בצל ומוסיפים סלרי קצוץ ,שום ועגבניות.
מוסיפים את התבלינים ,עלי בזיליקום ,עגבניות מרוסקות ורסק ומעט מים.
מביאים לרתיחה .
מסדרים את הקציצות בסיר, מוסיפים מים לפי צורך ומבשלים כ- 45 דקות על אש נמוכה מכוסה .
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
לעמוד האינסטגרם שלי