קציצות אבוחצירא ברוטב איטלקי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בסוף השבוע האחרון ,הכנתי סיר קציצות מדהים

סוג של קציצות אבוחצירא ברוטב עגבניות איטלקי

(אבוחצירא אלה הקציצות המצופות בסולת )

יצא מדהים ,

כל המרכיבים יחד יוצרים את הקציצה המושלמת

היא רכה ונמסה בפה וביחד עם הרוטב העשיר של העגבניות , נוצרת קציצה מדהימה!

עם אורז לבן או קוסקוס זה פשוט מושלם !

 

 

המצרכים –

כ חצי קילו בשר בקר טחון טרי 

בצל 

ענף סלרי ללא עלים 

מעט בזיליקום יבש או טרי קצוץ 

גזר

קישוא 

פרוסת לחם או חלה רטובה וסחוטה קצוצה או 2 כפות פירורי לחם 

כף אורז שטוף – לא חובה לשים שמתי ממש מעט 

רבע כפית בהרט

פלפל שחור

מלח

ביצה

ציפוי הקציצות –

בצלחת מכינים ככוס סולת

לרוטב –

בצל 

2 שיני שום פרוסות 

2 ענפי סלרי עלים בשרניים פרוסים דק

2 עגבניות בשלות פרוסות

חופן עלי בזיליקום טרי 

מעט אורגנו יבש או טרי

קופסה עגבניות מרוסקות דק (400 גר’)

כף רסק עגבניות 

רבע כפית סוכר – לאיזון לא חובה

פלפל שחור 

מלח 

אופן ההכנה –

הכנת תערובת הקציצה –

קוצצים במעבד מזון את הבצל ,הגזר והקישוא .

סוחטים היטב ומעבירים לקערה .

מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

יוצרים קציצות עגולות ושטוחות . טובלים בקערה עם הסולת ומהדקים היטב.

מחממים שמן שטוח במחבת , ומטגנים משני הצדדים ממש כשקה וחצי מכל צד.

במקביל אפשר להכין את הרוטב .

מטגנים בצל ומוסיפים סלרי קצוץ ,שום ועגבניות.

מוסיפים את התבלינים ,עלי בזיליקום ,עגבניות מרוסקות ורסק ומעט מים.

מביאים לרתיחה .

מסדרים את הקציצות בסיר, מוסיפים מים לפי צורך ומבשלים כ- 45 דקות על אש נמוכה מכוסה .

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

לעמוד האינסטגרם שלי 

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments