
עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
לפינוק המשפחתי של שבת הכנתי קנישים –
קנישס – מאפים קטנים מבצק עלים בצורת שבלול , ממולאים בתערובת בשר עסיסית.
את הקנישים האלה אימי הייתה מכינה לנו בילדות כמעט כל שבוע.
פעם במילוי בשר , פעם בתפוחי אדמה והמון בצל מטוגן וגם במלית של כבד קצוץ ופטריות.
בצק עלים מקבל באהבה כמעט כל מלית.
מכינים גלילים ממולאים , חותכים לצינורות ומגלגלים לשבלולים קטנים.
מאגר מתכוני הבורקס שלי
קניש ממולא בשר – בצק עלים עם בשר קנישים קטנים ומטריפים
המצרכים-
אריזה בצק עלים שמרית – 300 גר’
בצל גדול קצוץ
300 גר’ בשר טחון
חצי כוס כרשה קצוצה דק
ביצה
מלח, פלפל שחור
ניתן להוסיף תבלינים –
מה שאוהבים – בהרט,כמון, חריף
וגם עשבי תיבול ירוקים.
אופן ההכנה –
- מטגנים בשמן זית את הבצל והכרשה עד לקימול יפה.
- מוציאים הצידה ובאותה מחבת מטגנים את הבשר הטחון עד שהופך לפירורים .
- מערבבים לתוך הבשר את תערובת הבצל.
- מתבלים בתלינים ומוסיפים ביצה.
- מערבבים היטב.
- מוציאים את הבצק ומרדדים מעט לרוחב ולאורך.
- מחלקים ל- 4 מלבנים.
- מניחים מהמלית בקצה של כל מלבן ומגלגלים לכרוכית.
- מחלקים כל כרוכית ל- 3 ומגלגלים כל חלק לשבלול קטן.
- מניחים על נייר האפייה.
- מברישים את הקנישים בביצה טרופה ומפזרים קצח,שומשום.
- מכניסים לאפייה 30-40 דקות או עד שרואים הזהבה טובה של המאפים.
פשטידות ומלוחים – מאגר מתכונים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
*למלית תפוחי אדמה
בשלו 2 תפוחי אדמה עד שיתרככו,סננו היטב ורסקו לפירה חלק.
טגנו בצל לקירמול טוב
ערבבו הכל עם ביצה מלח ופלפל שחור .
Subscribe
Login
0 Comments
Newest