קניש ממולא בשר – בצק עלים עם בשר קנישים קטנים ומטריפים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לפינוק המשפחתי של שבת הכנתי קנישים –

קנישס – מאפים קטנים מבצק עלים בצורת שבלול , ממולאים בתערובת בשר עסיסית.

את הקנישים האלה אימי הייתה מכינה לנו בילדות כמעט כל שבוע.

פעם במילוי בשר , פעם בתפוחי אדמה והמון בצל מטוגן וגם במלית של כבד קצוץ ופטריות.

בצק עלים מקבל באהבה כמעט כל מלית.

מכינים גלילים ממולאים , חותכים לצינורות ומגלגלים לשבלולים קטנים.

מאגר מתכוני הבורקס שלי 

קניש ממולא בשר – בצק עלים עם בשר קנישים קטנים ומטריפים

המצרכים-

אריזה בצק עלים שמרית –  300 גר'

בצל גדול קצוץ

300 גר' בשר טחון

חצי כוס כרשה קצוצה דק

ביצה

מלח, פלפל שחור

ניתן להוסיף תבלינים –

מה שאוהבים – בהרט,כמון, חריף

וגם עשבי תיבול ירוקים.

אופן ההכנה –

  • מטגנים בשמן זית את הבצל והכרשה עד לקימול יפה.
  • מוציאים הצידה ובאותה מחבת מטגנים את הבשר הטחון עד שהופך לפירורים .
  • מערבבים לתוך הבשר את תערובת הבצל.
  • מתבלים בתלינים ומוסיפים ביצה.
  • מערבבים היטב.
  • מוציאים את הבצק ומרדדים מעט לרוחב ולאורך.
  • מחלקים ל- 4 מלבנים.
  • מניחים מהמלית בקצה של כל מלבן ומגלגלים לכרוכית.
  • מחלקים כל כרוכית ל- 3 ומגלגלים כל חלק לשבלול קטן.
  • מניחים על נייר האפייה.
  • מברישים את הקנישים בביצה טרופה ומפזרים קצח,שומשום.
  • מכניסים לאפייה 30-40 דקות או עד שרואים הזהבה טובה של המאפים.

פשטידות ומלוחים – מאגר מתכונים

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

*למלית תפוחי אדמה

בשלו 2 תפוחי אדמה עד שיתרככו,סננו היטב ורסקו לפירה חלק.

טגנו בצל לקירמול טוב

ערבבו הכל עם ביצה מלח ופלפל שחור .

 

תגובות

תגובות