
עוגת שכבות שוקולד וקוקוס נוסטלגית ואהובה!
עוגת שוקולד וקוקוס עוגת ילדות שלי ממש כמו של פעם !
בציפוי – גנאש מפנק שמשלים את הקוביות לביס מושלם !
פשוט וקל להכנה ואפילו אפשרי בגירסת פרווה.
איך מכינים עוגת שכבות שוקולד וקוקוס ?
המצרכים- תבנית מלבנית בינונית כ- 18/28
להכנת תערובת השוקולד-
4 חלמונים
100 ג”ר חמאה/נטורינה או 1/3 כוס שמן
1/4 כוס חלב או מיץ תפוזים
3/4 כוס סוכר
1 שקית וניל
3 כפות קקאו
כף גדושה שוקולית
כפית אבקת אפייה
כוס קמח- (בפסח מחליפים חצי כוס קמח מצה, חצי כוס קמח תפוחי אדמה)
לתערובת הקוקוס-
4 חלבונים
1/2-3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כוס וחצי קוקוס טחון
לגנאש שוקולד-
100 ג”ר שוקולד מריר ( אני משלבת חלק שוקולד חלב)
100 מ”ל שמנת מתוקה
כפית רום
לגנאש פרווה להשתמש בשוקולד מריר פרווה בתוספת שמנת צמחית או קרם קוקוס
ההכנה-
מניחים את החלמונים וסוכר בקערה וטורפים היטב..
משלבים את השמן/חמאה רכה,החלב הקקאו ,השוקולית והוניל.
משלבים את הקמח לתערובת החלמונים.
משטחים את התערובת בתבנית מלבנית או קוטר 24 עגולה.
מקציפים היטב את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה.
משלבים את הקוקוס והוניל.
משטחים את תערובת הקוקוס מעל השוקולד.
מכניסים לתנור מחומם על 170-180 לאפייה של כ- 40 דקות.
לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הגנאש ומצפים את העוגה.
חותכים לקוביות ומגישים
עוגת שוקולד וקוקוס בשכבות – תכינו היא נפלאה !
מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכוני ופעילות השבוע !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ו
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
עוגה נהדרת, קלה להכנה וטעימה מאד.