עוגת שוקולד וקוקוס בציפוי גנאש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שכבות שוקולד וקוקוס נוסטלגית ואהובה!

IMG_4889

 

 

 

עוגת שוקולד וקוקוס עוגת ילדות שלי ממש כמו של פעם !

בציפוי – גנאש מפנק שמשלים את הקוביות לביס מושלם !

 

פשוט וקל להכנה ואפילו אפשרי בגירסת פרווה.

 

איך מכינים עוגת שכבות שוקולד וקוקוס ? 

המצרכים- תבנית מלבנית בינונית כ- 18/28

להכנת תערובת השוקולד-

4 חלמונים

100 ג"ר חמאה או 1/3 כוס שמן

1/4 כוס חלב או מיץ תפוזים

1/2-3/4  כוס סוכר

1 שקית וניל

3 כפות קקאו

כף גדושה שוקולית

כפית אבקת אפייה

כוס קמח- (בפסח מחליפים חצי כוס קמח מצה, חצי כוס קמח תפוחי אדמה) 

 

 

 

לתערובת הקוקוס-

4 חלבונים

1/2-3/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

כוס וחצי קוקוס טחון

 

תוספת אפשרית –  4 כפות של קונפיטורת  

אפשר להכין את העוגה ללא הריבה אבל היא משדרגת את הטעם! 

 

לגנאש שוקולד-

100 ג"ר שוקולד מריר ( אני משלבת חלק שוקולד חלב)

100 מ"ל שמנת מתוקה

כפית  רום 

לגנאש פרווה להשתמש בשוקולד מריר פרווה בתוספת שמנת צמחית או קרם קוקוס

 

ההכנה-

מניחים את החלמונים וסוכר  בקערה וטורפים היטב..

משלבים את השמן/חמאה רכה,החלב הקקאו ,השוקולית והוניל.

משלבים את הקמח לתערובת החלמונים.

 

משטחים את התערובת בתבנית מלבנית או  קוטר 24 עגולה.

מפזרים מעל השוקולד את כפיות הקונפיטורה.

IMG_4846

מקציפים היטב את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה.

משלבים את הקוקוס והוניל.

משטחים את תערובת הקוקוס מעל השוקולד.

מכניסים לתנור מחומם על 170-180 לאפייה של כ- 40 דקות.

לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הגנאש ומצפים את העוגה.

IMG_4857

חותכים לקוביות ומגישים

 

 

IMG_4930

IMG_4898

עוגת שוקולד וקוקוס בשכבות – תכינו היא נפלאה !

 

 

 

כנסו לעוד מתכונים פרווה 

 

כאן מתכונים לעוגות בשכבות 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכונים ופעילות השבוע !

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

חזרה לדף הראשי 

תגובות

תגובות