פשטידת פיצה זריזה וטעימה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

הכנתי במוצ"ש פשטידת פיצה נהדרת.

בלי תכנון מראש פשוט שלפתי מה שהיה במקרר ויצאה פשטידת פיצה שווה,

זריזה וטעימה .

ממש בקלות,

מוציאים מה שיש במגירת הגבינות . ומכינים פשטידה קלה ונהדרת

אפילו לא הכנתי בצק – הוצאתי בצק פיצה קראסט שיש לי במקרר ואיתו ריפדתי את התחתית של הפשטידה.

לפשטידה אחת תבנית קוטר 20-22

המצרכים –

בצק פיצה קראסט שמרית (כדור אחד)

גביע קוטג' וחצי 350 גרם

50 גרם גבינת גאודה עיזים מגורדת(אפשר גבינה צהובה אחרת )

50 גר' גבינה צהובה /מוצרלה מגורדת

50 גרם גבינת פרמזן

חופן עגבניות שרי פרוסות לחצי כ- 10 12

כרבע כוס זיתים פרוסים

עלי בזיליקום טרי בנדיבות וגם אורגנו טרי

כף גדושה פסטו

מלח, פלפל שחור

ביצה

כף גדושה קמח תופח

אופן ההכנה –

פותחים את הבצק ומשטחים אותו בעזרת מערוך על נייר אפייה מקומח ,לגודל תבנית .מעבירים את הנייר עם הבצק לתוך התבנית.

מהעגבניות החתוכות משאירים קצת לפיזור  למעלה , גם מהזיתים משאירים קצת בצד.

מערבבים את הגבינות הצהובות המגורדות יחד.

 

שמים בקערה את הקוטג' ומוסיפים – עגבניות ,זיתים,חצי מהגבינות המגורדות, עלי בזיליקום קרועים וגם עלי אורגנו.

מוסיפים ביצה וקמח ומערבבים לתערובת אחידה.

מורחים כף פסטו בתחתית על הבצק.

מעבירים את תערובת הקוטג' מעל הפסטו.

מפזרים את הזיתים והעגבניות שהשראנו בצד.

מעליהם את הגבינה הצהובה ועלי בזיליקום ואורגנו.

מכניסים לתנור אפייה 180 מעלות עד שמזהיב יפה מלמעלה.

מוציאים את הפשטידה בעזרת הנייר מהתבנית.

מעבירים את התנור למצב חימום תחתון ומשאירים את הפשטידה על קרקעית התנור לעוד 5-10 דקות אפייה כדי לקבל קראסט כמו של פיצה  בתחתית המאפה.

היא נהדרת – פשוט טעים !

מתכונים צמחוניים ללא בשר

מתכונים מהירים וקלים 

מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments