פשטידה – מורכבת בדרך כלל מירקות בתוספת ביצים גבינות חלב ותבלינים.
תמיד אני מוצאת את עצמי אוכלת רק את המילוי ולא את הבצק בתחתית.
אז מראש אני אוהבת להכין פשטידות, בלי בצקים.
בסיס הפשטידה יכול לשמש לכל פשטידה מירקות אחרים כמו פטריות, תרד, ברוקלי וכרובית
המצרכים – לתבנית בקוטר 20
1 בטטה גדולה או 2 בינוניות
1 תפוח אדמה גדול
2 בצלים פרוסים
1 כרשה בינונית החלק הלבן פרוס
4 ביצים
כוס חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות קמח תופח
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
50 ג"ר גבינה צהובה/גאודה מגורדת
150 ג"ר ריקוטה ( אפשר גם קוטג')
3 כפות פטה עיזים מפוררת (כ-50 ג"ר)
מלח פלפל
קורט אגוז מוסקט מגרר
20 ג"ר חמאה
אופן ההכנה-
פורסים את הבטטה ותפוח האדמה במעבד מזון לפרוסות דקות דקות.
במחבת רחבה מחממים חמאה ומוסיפים את פרוסות הבצל והכרשה.
מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה. מתבלים במלח ופלפל
ממשיכים לטגן תוך כדי עירבוב כ-3-4 דקות ומכסים את המחבת. מעבירים לאש נמוכה
לבישול של כ- 5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומקררים.
בקערה לטרוף את הביצים עם החלב והשמנת.
להוסיף את הגבינות הקמח והתבלינים ולערבב לתערובת אחידה
לשמן במעט חמאה את תחתית התבנית ולפזר כף של פירורי לחם.
להניח חצי מתערובת תפוחי האדמה ולשפוך מעל חצי מתערובת הביצים.
ושוב שכבה מתערובת הבטטה ומעל תערובת הביצים/חלב
מכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש ל- 170-180 מעלות לאפייה של כ- 40 דקות .
בתאבון!