פיתות ירק מהירות על מחבת .
הכנתי בזריזות ובמהירות פיתות כאלה לארוחת ערב של מוצאי החג כי לא נשאר לי לחם.
הגיעו הילדים וממש היו רעבים.
שלפתי מיד בצק פיצה שנמצא במקרר .
קצצתי קצת ירוקים שהיו לי במקרר והכנתי את הפיתות המשגעות האלה בכלום עבודה
ל- 10 מיני פיתות ירק שאפשר להגיש עם כל דבר
לא הכנתי חלבי כך שאפשר גם לארוחה בשרית/טבעונית וכ’
המצרכים-
בצק פיצה קראסט שמרית
צרור קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות שמיר קצוץ
כפית אורגנו יבש
כפית בזיליקום יבש או טרי
אפשר זעתר/טימין מה שיש לכם בבית
להברשה –
כ- 3 כפות שמן זית +חצי כפית שום גבישי
אופן ההכנה –
מערבבים את הירוקים הקצוצים יחד בקערה.
פותחים את הבצק ומרדדים עם ממש מעט קמח.
מרדדים דק לעיגול או מלבן.
מהדקים מחצית מהירוקים על הבצק ומרדדים שוב כדי שהירוקים ידבקו לתוך הבצק.
מגלגלים לכרוכית. כך עושים גם עם הבצק השני .
מניחים בצד כמה דקות.
חותכים כל גליל ל-5 פרוסות עבות.
כל חלק מרדדים לצורת פיתה קטנה.
מחממים סיר טפלון עם המכסה לחום גבוה 5 דקות לפחות.
מניחים 2-3 פיתות ואופים משני הצדדים עם מכסה סגור .
זה ממש כמו טאבון הפיתות נאפות ממש בכמה דקות 2,3 דקות מכל צד.
מוציאים ואחרי שהכל מוכן מברישים בשמן זית עם שום גבישי שמערבבים עם מה שנשאר מהירק.
זה מושלם טעים להגיש עם שמן זית ובלסמי או יוגורט יווני ,טחינה. צזיקי ובכלל לכל ארוחה .
כנסו לכל מתכוני שבועות שלי
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
תודה.
אפשר להכין להקפיא ולטגן ליום המחרת או אפשר לאפות?