תבשיל מהסוג האהוב עלי במיוחד .
קל להכנה, מהיר, טעים ודל קלוריות. כל המנה בסיר אחד.
בשר הפרגיות רך ועסיסי , בתוספת ירקות מוקפצים ומעט פחמימות, פשוט מושלם.
לאלה מבינכם הצימחונים – המנה הזו מעולה גם ללא הפרגיות,
יש בה גם כוסמת וגם עדשים – שני מרכיבים מעולים ובריאים לארוחה צימחונית.
כדי להפוך את המנה לצימחונית , הגדילו את כמות העדשים והכוסמת.
המצרכים כ – 4 מנות
1/2 כרובית בינונית חתוכה לפרחים קטנים.
כרשה קטנה פרוסה
בטטה קטנה חתוכה לקוביות
בצל סגול חתוך לקוביות
ענף סלרי חתוך לפרוסות
1/2 פלפל ירוק ( למי שאוהב חריף)
1/2 קילו פרגיות – נקיים משומן
למשרה –
כף דבש
כפית חומץ בלסמי
כף סויה
שן שום כתושה
1/4 כוס עדשים שחורות
1/4 כוס כוסמת ירוקה (אפשר להחליף בבורגול)
אופן ההכנה-
משרים את העדשים והכוסמת במים כשעה לפחות.
לאחר ההשריה מבשלים במי מלח כ-5 דקות. מסננים ומניחים בצד.
מניחים בקערה את חומרי המשרה- בלסמי,דבש,סויה ושום.
חותכים את הפרגיות לקוביות/רצועות ומכניסים למשרה. מניחים בצד.
מכינים את כל הירקות חתוכים וקצוצים.
במחבת טפלון רחבה מניחים 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הפרגיות היטב משני הצדדים.
מוציאים לצלחת בצד.
באותה מחבת ממשיכים לטגן את הבצל והכרשה דקה ואז מוסיפים את הבטטה והכרובית.
מקפיצים כ – 5 דקות , ומשלבים את הפרגיות.
מערבבים היטב ומשלבים את העדשים והכוסמת. מתקנים תיבול -מלח ופלפל.
מוסיפים כ- 3 כפות מים, מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 7-8 דקות.
לקראת הסוף מוסיפים את הסלרי.
מגישים מיד לשולחן.
בתיאבון 🙂