פאי דובדבנים אמריקאי
פאי דובדבנים הוא אחד הקינוחים הכי פופולרים בארה"ב.
בעונת הדובדבנים אצלנו כדאי להכין את הפאי הנהדר הזה.
פשוט אחד הקינוחים הטעימים והמיוחדים שתכינו.
והוא גם כל כך יפה !
בואו להשקיע ולהכין פאי דובדבנים אמריקאי קלאסי ,
המצרכים להכנת הבצק- תבנית בקוטר 22
300 ג"ר קמח
175 ג"ר חמאה
2 כפות סוכר
1/2 כפית שטוחה מלח
כ- 1/3 כוס מים קרים
המילוי-
600 ג"ר דובדבנים טריים מגולענים
3/4 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
1/2 כפית גרד לימון
כף מיץ לימון
25 ג"ר חמאה
1-2 כפות ליקר דובדבנים
וניל
להברשה לפני האפייה-
כף שמנת מתוקה או חלב
כף אבקת סוכר
הכנת הבצק:
במעבד מזון להניח את הקמח, הסוכר והמלח.
להוסיף תוך כדי ערבול את החמאה ואת המים, ולעבד בפולסים עד לקבלת בצק פירורי.
לחלק את הבצק ל- 1/3 ו- 2/3.
2/3 – לשטח על גבי תבנית הפאי (גם את הדפנות). להכניס לקירור. את השליש הנותר לעטוף בניילון ולהכניס גם למקרר .
לקרר את הבצקים לפחות שעה.
הכנת המלית:
להניח בסיר את הדובדבנים, הסוכר והקורנפלור. לחמם למשך כ- 2-3 דקות עד להסמכה קלה.
ולהוריד מהאש.
להוסיף את גרד הלימון, מיץ הלימון, הליקר, הוניל והחמאה.
להניח לקירור.
לצקת על הבצק את מלית הדובדבנים. את הבצק הנותר לשטח בין שני דפי נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ולהניח מעל המלית.
לחתוך כמה חתכים בבצק, למרוח בתערובת שמנת ואבקת סוכר,
להכניס לאפייה לתנור מחומם מראש.
ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 50 – 40 דקות.
רצוי להגיש עם גלידה !
מנה פשוט מיוחדת וכיפית ,
הרי לכם פאי דובדבנים אמריקאי קלאסיקה נהדרת , תכינו ותפנקו את עצמכם !
ואם אתם אוהבי דובדבנים
חברתי המוכשרת דורית מהבלוג סוויט דולי הכינה לכם עוגת דובדבנים בחושה וקלה להכנה
את המתכון של היפה הזאת תוכלו למצוא כאן