עוף שהוא חגיגה של טעמים.
עוף בתנור בתוספת פטריות טריות , צימוקים וחמוציות. מעדן אמיתי.
העוף יוצא רך וטעים הודות לטיגון הקל שהוא עובר לפני האפייה.
כיף של ארוחה, מתאימה לארוחות חג ושבתות.
להגיש למרכז השולחן בתוספת אורז לבן.
אפשר לשלב גם שזיפים ומשמשים מיובשים.
המצרכים -4 מנות
3-4 כרעיים עוף טריים
1 בצל קצוץ
1עגבניה חתוכה
2 שיני שום
3 כפות שמן זית
1כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
חופן צימוקים
חופן חמוציות
קופסת פטריות טריות
1 תפוח אדמה גדול חתוך
כחצי כוס קמח לקימוח העוף בפסח קמח תפוחי אדמה
כף אבקת מרק פטריות ( ללא מונוסודיום)
מלח ופלפל לפי טעם
1/2 כפית קינמון
כף דבש/סילאן
אופן ההכנה-
לנקות את העוף מחתיכות שומן מיותרות. אפשר גם להוריד את העור לגמרי. ליבש מעט.
למרוח את העוף בפפריקה,מעט אבקת שום מעט מלח ופלפל. להניח בצד לספיגת התבלינים.
במחבת טפלון לשים 2 כפות שמן זית. לקמח את העוף משני הצדדים ולהניח לטיגון במחבת כדקה מכל צד.
לסדר את העוף בסיר רחב או בתבנית עם מכסה שנכנסת לתנור. לפזר את תפוחי האדמה בסיר
באותו מחבת להוסיף כף שמן ולטגן את הבצל והשום מעט , להוסיף עגבניה חתוכה ,פטריות ,צימוקים וחמוציות.
לערבב מעט ולהוסיף דבש תבלינים וכוס מים .לאחר כ-2-3 דקות בישול לשפוך את התערובת על העוף שמונח בסיר.
לכסות את הסיר ולהכניס לאפייה בתנור בטמפרטורה 180 שעה וחצי.
מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן.
בתאבון!