הכנתי עוגת תפוחים ושקדים קלה וטעימה שאין שני לה .
הטעם הנהדר והעסיסיות הם פשוט חלום.
עוגה בחושה ,קלה עם פלחי תפוחים למעלה ומסמרי שקדים ,
איזה ביס מעדן ! גם בתוך התערובת הכנסתי קמח שקדים ,יצאה עוגה אליפות .
תבנית קוטר 24
זו עוגה מהירה שממש תסגור לכם את פינת הקינוח המהיר והטעים לחג !
המצרכים-
150 גר’ חמאה רכה או חצי כוס שמן
3/4 כוס סוכר
כפית מחית וניל (סוכר וניל)
קורט מלח
3 ביצים
כפית גרידה מלימון
3/4 כוס שקדים טחונים(קמח שקדים)
כוס ורבע קמח
חצי שקית אבקת אפייה
כפית תמצית שקדים
3 תפוחי עץ זהובים או רויאל
שקית סוכר וניל
לקישוט למעלה חופן נדיב של מסמרי שקדים
אופן ההכנה –
קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות .
מפזרים שקית סוכר וניל וכף מיץ לימון מעל. מניחים בצד.
מכיבים את תערובת העוגה –
בקערה טורפים חמאה רכה או שמן עם סוכר וביצים.
לאחר מכן מוסיפים לפי הסדר את כל שאר המרכיבים.
התערובת היא של עוגה בחושה וקלה.
לא לבחוש יתר על המידה.
לאחר שהתערובת חלקה , משאירים 4-5 כפות בצד ,
את שאר התערובת מעבירים לתבנית – מומלץ לרפד בנייר אפיה .
ליישר את התערובת ולסדר מעל את התפוחים כמו מניפה.
לקחת את התערובת שהשארנו בצד ולפזר מעל התפוחים, זה לא חייב לכסות את הכל.
מעל הכל לפזר את מסמרי השקדים.
להכניס לתנור על 170 מעלות כ 50 דקות אפייה.
בהגשה לבזוק אבקת סוכר או לזלף קצת דבש למעלה
עוגה מעולה !
חוברת – מתכונים לשבת ולראש השנה
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
היי נראת ממש מעולה העוגה , אם אני רוצה לעשות באינגליש קייק לחלק ל 2 תבניות ?
יעבוד עם פרי אחר?