עוגת תפוחים בחושה עם פירורי קראמבל – כמה פשוט ככה טעים !
עוגות תפוחים אהובות עלי במיוחד – כל הסוגים והמינים.
יש את אלה שצריכות השקעה כמו פאי תפוחים או עוגיות תפוחים
וגם שטרודלים או שמרים.
את כולם תוכלו למצוא אצלי כאן בבלוג .
העוגה הזו היא מסוג העוגות הכי קלות להכנה אבל היא פשוט פצצה של עוגה.
מינימום עבודה – מקסימום טעם .עוגה משובחת ואהובה.
אפשר להכין אותה חלבית או פרווה תלוי בכם.
כל מה שצריך זה קילוף של 4 תפוחים (מוזהבים/חרמון),
בחישה של תערובת עוגה קלה
והכנת פירורי קראמבל.
מכינים תבנית מלבנית בינונית – אני אוהבת לאפות בפיירקס
זו עוגה בייתית והכי כיף להכין אותה בפיירקס
עוגת תפוחים בחושה עם פירורי קראמבל – איך מכינים ?
המצרכים-
4 תפוחי עץ גדולים מסוג זהוב
כפית קינמון
גרידה מלימון שלם
3 כפות מיץ לימון
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
קורט מלח
150 גר’ חמאה
200 מ”ל ריוויון או לבן/קרם קוקוס לפרווה/מיץ תפוחים
כוס וחצי +כף קמח (220 גר’)
שקית אבקת אפייה
לקראמבל –
50 גר’ חמאה
3 כפות סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
2/3 כוס קמח (חצי כוס +2 כפות)
(אפשר ומומלץ לשלב לקראמבל חופן אגוזים /שקדים /פיסטוקים טחונים )
אופן ההכנה –
מחממים את התנור על 180 מעלות
- מכינים את הקראמבל- מפוררים בעזרת הידיים חמאה וניל קמח וסוכר עד לקבלת פרורים. מניחים בצד .
- קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות קטנות
- מטפטפים על התפוחים מיץ לימון ומוסיפים גם את הגרידה של הלימון והקינמון.
- בקערה נוספת ממיסים את החמאה/נטורינה .
- משלבים את הסוכר ,וניל , ביצים ונוזלים ובוחשים היטב.
- משלבים את הקמח,מלח ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים חצי מכמות התפוחים לתוך התערובת.
- משטחים בתבנית.
- מפזרים את שאר התפוחים מלמעלה.
- מעל התפוחים מפזרים את פירורי הקראמבל.
- מכניסים לאפייה של כ- 40 דקות 175-180 מעלות.
עוגת תפוחים בחושה עם פירורי קראמבל – כמה פשוט ככה טעים !
עוגה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותה והיא נגמרת מהר …
מתכונים לעוגות תפוחים
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !