עוגת תותים בחושה וקלה להכנה
עונת התותים בשיאה ועכשיו ניתן להשיג אותם במחירים שפויים , בעיקר בשווקים.
ביום שישי טיילתי בשוק התקווה וקניתי לי מלאי תותים להכנת ריבות ועוגות . מחיר ממש מצחיק (15-10 שקלים לקילו)
איזה פרי מושלם !
ותדעו לכם שהתותים נחשבים לסופר פוד אמיתי – מלאים ברכיבים תזונתיים בריאים !
הכנתי עוגת וניל בחושה וטעימה עשירה בחמאה ושמנת עם תותים טריים .
זו עוגה שאני מכינה תמיד כשיש לי מלאי תותים טריים .
רכה ונמסה בפה עם מלא תותים – איזה כיףף !
מכינים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22-24 מרופדת בתחתית בנייר אפייה.
איך מכינים עוגת תותים טריים בחושה ב 10 דקות הכנה ?
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
המצרכים –
120 גר’ חמאה רכה
80 מ”ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
כוס ורבע קמח תופח
קורט מלח
50 גר’ שקדים מולבנים טחונים
שקית וניל או ת.וניל
מעט גרידה מלימון
400 גר’ תותים טריים
אופן ההכנה –
מחממים תנור לטמפרטורה 175 מעלות .
מכינים קודם את התותים
מחצית מהתותים חותכים לרבעים.
מחצית שניה לקוביות קטנות.
מפזרים כף סוכר על התותים.
תערובת העוגה –
מניחים חמאה וסוכר בקערה וטורפים לקבלת תערובת קרמית .
מוסיפים שמנת, ביצים, וניל , מלח, וגרידת של לימון. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מנפים את הקמח לתוך התערובת ומוסיפים גם את השקדים הטחונים.
מערבבים לקבלת מסה אחידה.
מעבירים 2/3 מתערובת העוגה לתבנית.
מפזרים את קוביות התותים.
מצפים בתערובת הנותרת ומקשטים מלמעלה ברבעי התותים.
מכניסים לאפייה של כשעה .
מחלצים את העוגה ומעבירים לכלי הגשה
בוזקים אבקת סוכר ומגישים – מעט חמים זה מושלם .
ממש כמו שמגישים עוגת תפוחים חמה – ועם כדור גלידה וניל זה בכלל נהדר !
עוגת תותים בחושה וקלה להכנה
רוצו להכין
מתכונים עם תותים
העוגה הכי טעימה בגרסה החלבית שלה ! עם החמאה והשמנת שהם חלק מהטעם !
אבל במידה ורוצים להכין את העוגה פרווה
מחליפים חמאה בנטורינה או בחצי כוס שמן , ושמנת במיץ תפוזים או קרם קוקוס.
אוהבים עוגות קלות ומהירות ?