עוגת שמרים סינבון טעימה בטירוף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אין כמו שמרים קינמון זה אחד הטעמים האהובים עלינו

הכנתי עוגה אחת במקום בודדים

יצאה עוגה נהדרת ,

את המילוי העשרתי באגוזים יצא מדהים

העוגה יוצאת רכה וטעימה פשוט חלום לאוהבי הקינמון

 

המצרכים-

חצי קילו קמח (לחם או פיצה בעדיפות )

כף שמרים יבשים או 25 גר’ טרי

1/3 כוס סוכר

חצי כפית מלח

שקית סוכר וניל

גביע שמנת חמוצה

100 גר חמאה

2 ביצים

כרבע כוס חלב

המילוי –

כ- 100-150 גר’ חמאה רכה

3/4 כוס סוכר חום או רגיל

כף גדושה קינמון

כוס אגוזים גרוסים או טחונים גס

אופן ההכנה –

לקערת המיקסר מערבבים שמרים סוכר וקמח מנופה .מוסיפים את הביצים השמנת ומתחילים בלישה .

מוסיפים את החלב והחמאה מרוככת.

לשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.

מניחים בקערה ומכסים.

מכניסים למקרר ל- 4 שעות או לילה.

מחלקים בצק ל- 2

מרדדים כל חלק למלבן גדול.

בצלחת – מערבבים את הסוכר עם קינמון ואגוזים .

מורחים בנדיבות חמאה  על כל שטח הבצק .

מפזרים מתערובת הסוכר קינמון ואגוזים.

מגלגלים לכרוכית.

חותכים פרוסות של בערך 3-4 ס”מ.

מעמידים בתבנית עגולה 26 – 24 בצמידות.

לאחר התפחה של חצי שעה

מכניסים לאפייה לכ- חצי שעה 180 מעלות

זהו מה שנשאר זה לתלוש ולהנות.

יוצאים 2 מאפים כאלה כמו בתמונה

מתכונים לעוגות שמרים 

מתכונים לשבת – מבחר ענק של מתכונים 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
בן
4 months ago

איזה בלוג מפוצץ בפרסומות …
ממש לא נעים להיכנס אליו ולנסות לקרא את המתכון