אין כמו שמרים קינמון זה אחד הטעמים האהובים עלינו
הכנתי עוגה אחת במקום בודדים
יצאה עוגה נהדרת ,
את המילוי העשרתי באגוזים יצא מדהים
העוגה יוצאת רכה וטעימה פשוט חלום לאוהבי הקינמון
המצרכים-
חצי קילו קמח (לחם או פיצה בעדיפות )
כף שמרים יבשים או 25 גר’ טרי
1/3 כוס סוכר
חצי כפית מלח
שקית סוכר וניל
גביע שמנת חמוצה
100 גר חמאה
2 ביצים
כרבע כוס חלב
המילוי –
כ- 100-150 גר’ חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום או רגיל
כף גדושה קינמון
כוס אגוזים גרוסים או טחונים גס
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר מערבבים שמרים סוכר וקמח מנופה .מוסיפים את הביצים השמנת ומתחילים בלישה .
מוסיפים את החלב והחמאה מרוככת.
לשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
מניחים בקערה ומכסים.
מכניסים למקרר ל- 4 שעות או לילה.
מחלקים בצק ל- 2
מרדדים כל חלק למלבן גדול.
בצלחת – מערבבים את הסוכר עם קינמון ואגוזים .
מורחים בנדיבות חמאה על כל שטח הבצק .
מפזרים מתערובת הסוכר קינמון ואגוזים.
מגלגלים לכרוכית.
חותכים פרוסות של בערך 3-4 ס”מ.
מעמידים בתבנית עגולה 26 – 24 בצמידות.
לאחר התפחה של חצי שעה
מכניסים לאפייה לכ- חצי שעה 180 מעלות
זהו מה שנשאר זה לתלוש ולהנות.
יוצאים 2 מאפים כאלה כמו בתמונה
איזה בלוג מפוצץ בפרסומות …
ממש לא נעים להיכנס אליו ולנסות לקרא את המתכון