עוגה קלה מאוד להכנה ואפילו אין צורך בהכנת מילוי.
ואגלה לכם שכמה שאשקיע במילויים שונים ,פרג,שוקולד מיוחד,גבינות,שקדים וכו…
תמיד, אבל תמיד העוגה במילוי שוקולד השחר מתחסלת ראשונה…
העוגה הזאת מושלמת לכל אלה המפחדים מבצק שמרים.
לכל המתחילים – תתחילו עם מילוי שוקולד מוכן. הכי קל ,הכי פשוט.
אצלי בבית, השוקולד המועדף הוא שוקולד השחר.
(אפשר כל ממרח אחר שאתם אוהבים )
מה שכיף בעוגה הזאת שהשבלולים נתלשים, אין צורך לחתוך את העוגה .
מאוד נוח להגשה והילדים טורפים בהנאה .
את הרעיון לצורת העוגה, לקחתי מהבלוג הנפלא של חן שוקרון המוכשרת,
“מתוקים שלי” הסירטון להסבר – כאן
כמות הבצק מתאימה ל- 3 עוגות-
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים 10 גר’
1/4 כוס מים
4 כפות סוכר
ביצה
4 כפות שמן
150 גר’ חמאה
כ-כוס חלב
1/2 כפית מלח
גרד לימון
מניחים שמרים כף סוכר ורבע כוס מים בקערה.משהים להתפחה כ-5 דקות.
משלבים קמח ביצה, שמן וחלב ומתחילים בלישה.
משלבים גם את החמאה ,ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך גמיש.
משלבים מלח וגרד לימון.
מכסים ומניחים להתפחה של כשעה.
מכניסים את הבצק למקרר לקירור ל- 4 שעות לפחות.
מחלקים בצק ל- 3
מרדדים הבצק למלבן גדול בעובי חצי סמ’.
מורחים שכבה נאה של ממרח שוקולד על כל הבצק.
מגלגלים לכרוכית.
מניחים את הכרוכית על נייר אפייה וחותכים לפרוסות בעובי סמ’ וחצי.
פותחים את השבלולים ומניחים בצורה כמו בתמונה.
מניחים להתפחה של כשעה וחצי.
מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה של כחצי שעה.
לאחר שהמאפה יוצא מהתנור לזגג במי סוכר.
בתאבון !
תכינו זה פשוט וקל 🙂
כנסו לכל מתכוני השמרים שלי
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !