
עוגת מצות כמו של פעם – אי אפשר לעבור את השבוע של פסח בלי להכין אותה כמה פעמים.
אוהבת לחזור למתכונים של פעם. עוגת הילדות שלנו.
עוגת מצות בשכבות קרם שוקולד מושלם וטעים .
הקרם הוא קרם שוקולד מבושל עם ביצים וחמאה ממש כמו שהכינו פעם.
השידרוג שלי מפעם – במקום קקאו ומים אני מכינה עם שוקולד מריר.
וכמובן במקום מרגרינה של פעם מחליפה בחמאה.
קלי קלות גם מי שלא יודע לאפות יכול להכין !
ואם יש לכם ילדים קטנים בבית – זה הזמן להכניס אותם למטבח !
ככה אני זוכרת את עצמי בתור ילדה קטנה מכינה את העוגה הזאת עם אמא.
עוגת מצות כמו של פעם
המצרכים –
5 מצות
מרטיבים עם יין או תירוש
הקרם –
100 גר’ שוקולד מריר
1/3 כוס סוכר
100 גר’ חמאה
2 ביצים
כפית נס קפה
לקישוט – אגוזי מלך גרוסים או קוקוס או חלבה – מה שאוהבים
איך מכינים עוגת מצות כמו של פעם ?
אופן ההכנה –
מניחים בקלחת את השוקולד הסוכר והחמאה.
מחממים על חום הכי נמוך עד שהתערובת הופכת אחידה בערך 2-3 דקות.
מורידים מהאש לדקה. טורפים על מנת שהתערובת תתקרר מעט.
בצלחת טורפים את 2 הביצים משלבים כף שוקולד לביצים טורפים מיד . (להשוואת טמפרטורה).
מעבירים את הביצים לקלחת עם השוקולד תוך כדי בחישה מתמדת.
מחזירים לאש הנמוכה לבישול של כ – 2 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מורידים מהאש מוסיפים את הנס קפה ומניחים לקרם להתקרר לטמפרטורת החדר.
בינתיים מרטיבים את המצות ביין.
מניחים מצה מורחים עליה 2 כפות גדושות קרם וכך הלאה עם כל יתר המצות.
משאירים לשכבה העליונה כמות טובה של קרם כדי שתכסה יפה את המצה האחרונה.
מפזרים אגוזי מלך . מכניסים לקירור.
לאחר כמה שעות אפשר להתחיל לזלול!
פותחים את הבוקר עם עוגת מצות כמו של פעם , כי אי אפשר לעבור את פסח בלי להכין לפחות פעם אחת
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום שני, 22 באפריל 2019
איזה עוגה כיפית וטעימה תכינו !
כאן מבחר ענק של מתכונים לפסח
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם
חזרה לעמוד הראשי !