עוגת מצות מתכון – מתכון לעוגת מצות כמו של פעם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגת מצות כמו של פעם – אי אפשר לעבור את השבוע של פסח בלי להכין אותה כמה פעמים.

אוהבת לחזור למתכונים של פעם. עוגת הילדות שלנו.

עוגת מצות בשכבות קרם שוקולד מושלם וטעים .

הקרם הוא קרם שוקולד מבושל עם ביצים וחמאה ממש כמו שהכינו פעם.

השידרוג שלי מפעם – במקום קקאו ומים אני מכינה עם שוקולד מריר.

וכמובן במקום מרגרינה של פעם מחליפה בחמאה.

קלי קלות גם מי שלא יודע לאפות יכול להכין !

ואם יש לכם ילדים קטנים בבית – זה הזמן להכניס אותם למטבח !

ככה אני זוכרת את עצמי בתור ילדה קטנה מכינה את העוגה הזאת עם אמא.

עוגת מצות כמו של פעם

המצרכים –

5 מצות

מרטיבים עם יין או תירוש

הקרם –

100 גר’ שוקולד מריר

1/3 כוס סוכר

100 גר’ חמאה

2 ביצים

כפית נס קפה

לקישוט – אגוזי מלך גרוסים או קוקוס או חלבה – מה שאוהבים

 

איך מכינים עוגת מצות כמו של פעם ?

אופן ההכנה –

מניחים בקלחת את השוקולד הסוכר והחמאה.

מחממים על חום הכי נמוך  עד שהתערובת הופכת אחידה בערך 2-3 דקות.

מורידים מהאש לדקה. טורפים על מנת שהתערובת תתקרר מעט.

בצלחת טורפים את 2 הביצים משלבים כף שוקולד לביצים טורפים מיד . (להשוואת טמפרטורה).

מעבירים את הביצים לקלחת עם השוקולד תוך כדי בחישה מתמדת.

מחזירים לאש הנמוכה לבישול של כ – 2 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

מורידים מהאש מוסיפים את הנס קפה ומניחים לקרם להתקרר לטמפרטורת החדר.

בינתיים מרטיבים את המצות ביין.

מניחים מצה מורחים עליה 2 כפות גדושות קרם וכך הלאה עם כל יתר המצות.

משאירים לשכבה העליונה כמות טובה של קרם כדי שתכסה יפה את המצה האחרונה.

מפזרים אגוזי מלך . מכניסים לקירור.

לאחר כמה שעות אפשר להתחיל לזלול!

פותחים את הבוקר עם עוגת מצות כמו של פעם , כי אי אפשר לעבור את פסח בלי להכין לפחות פעם אחת

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שני, 22 באפריל 2019

 

איזה עוגה כיפית וטעימה תכינו !

 

כאן מבחר ענק של מתכונים לפסח 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי –

התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

חזרה לעמוד הראשי !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments