עוגת לינצר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_4887


 

 

 

 

 

עוגה מהממת מהמטבח האוסטרי הקלאסי, משלבת בצק רך ונימוח עשיר באגוזי לוז, שקדים,ותבלינים.

 

המלית של ריבת שזיפים טובה.  כמובן עדיף ריבה של בית.

 

להכנת ריבת שזיפים ביתית-

להניח בסיר קילו שזיפים מגולענים ו 2 -3 כוסות סוכר , ( ככל שיותר סוכר הריבה תשמר לאורך זמן)

לאחר שהתערובת רותחת להעביר לאש נמוכה לבישול של 30-40 דקות.

לבחוש מידי פעם.

לאחסן בצינצנות מעוקרות.

 

הכנתי את העוגה בתבנית טארט מלבנית ארוכה, אפשר להכין בתבנית מרובעת ולחתוך לריבועים.

 

המצרכים-

125 ג"ר חמאה
1 ביצה קטנה
1 סוכר וניל
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים מעט וטחונים גס

1/4 כוס שקדים טחונים גס

180 ג"ר קמח (כוס ושליש)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
קורט ציפורן
1/2 כפית גרד תפוז
1/2 כוס סוכר חום

כ- כוס ריבת שזיפים או כל ריבה אדומה אחרת.
עדיף ביתית.

 

את הריבה המוכנה אני טוחנת למחית חלקה כדי שתהייה נוחה למלית של עוגות.

IMG_4857

 

אופן ההכנה-
 

בקערה להניח את כל המצרכים חוץ מהקמח . לערבב היטב עד לריכוך החמאה.
להוסיף את הקמח ולערבב לבצק אחיד.
הבצק יוצא רך מעט וזה בסדר.

  IMG_4847   IMG_4845
  

להדק 2/3 מהבצק לתחתית התבנית אפשר להעזר במעט קמח.
את ה1/3 הנותר לעטוף בניילון ולהכניס לפריזר.

 

IMG_4850

את התבנית עם הבצק להכניס למקרר לשעה להתייצבות.

הרכבת העוגה-
למרוח בנדיבות את הריבה  על תחתית הבצק. מעל הריבה לגרד את הבצק 
שהיה בהקפאה. 
אפשרות נוספת לשטח את הבצק בין שני ניירות אפיה ולחתוך רצועות ולהניח מעל הריבה.

  IMG_4877

להכניס לתנור מחום  170 מעלות לאפייה של כחצי שעה .

לאחר הקירור אפשר לחתוך לריבועים או להשאיר כעוגה שלמה.
בתאבון!

IMG_4898

IMG_4913

 

 

 

לינצר -ריבת תות

IMG_1255

לינצר מריבת אוכמניות-

IMG_6113

 

כנסו לכל מתכוני העוגיות שלי 

 

מתכוני המטבח האוסטרי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments