עוגה מהממת מהמטבח האוסטרי הקלאסי, משלבת בצק רך ונימוח עשיר באגוזי לוז, שקדים,ותבלינים.
המלית של ריבת שזיפים טובה. כמובן עדיף ריבה של בית.
להכנת ריבת שזיפים ביתית-
להניח בסיר קילו שזיפים מגולענים ו 2 -3 כוסות סוכר , ( ככל שיותר סוכר הריבה תשמר לאורך זמן)
לאחר שהתערובת רותחת להעביר לאש נמוכה לבישול של 30-40 דקות.
לבחוש מידי פעם.
לאחסן בצינצנות מעוקרות.
הכנתי את העוגה בתבנית טארט מלבנית ארוכה, אפשר להכין בתבנית מרובעת ולחתוך לריבועים.
המצרכים-
125 ג"ר חמאה
1 ביצה קטנה
1 סוכר וניל
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים מעט וטחונים גס
1/4 כוס שקדים טחונים גס
180 ג"ר קמח (כוס ושליש)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
קורט ציפורן
1/2 כפית גרד תפוז
1/2 כוס סוכר חום
כ- כוס ריבת שזיפים או כל ריבה אדומה אחרת.
עדיף ביתית.
את הריבה המוכנה אני טוחנת למחית חלקה כדי שתהייה נוחה למלית של עוגות.
אופן ההכנה-
בקערה להניח את כל המצרכים חוץ מהקמח . לערבב היטב עד לריכוך החמאה.
להוסיף את הקמח ולערבב לבצק אחיד.
הבצק יוצא רך מעט וזה בסדר.
להדק 2/3 מהבצק לתחתית התבנית אפשר להעזר במעט קמח.
את ה1/3 הנותר לעטוף בניילון ולהכניס לפריזר.
את התבנית עם הבצק להכניס למקרר לשעה להתייצבות.
הרכבת העוגה-
למרוח בנדיבות את הריבה על תחתית הבצק. מעל הריבה לגרד את הבצק
שהיה בהקפאה.
אפשרות נוספת לשטח את הבצק בין שני ניירות אפיה ולחתוך רצועות ולהניח מעל הריבה.
להכניס לתנור מחום 170 מעלות לאפייה של כחצי שעה .
לאחר הקירור אפשר לחתוך לריבועים או להשאיר כעוגה שלמה.
בתאבון!