עוגת התפוחים שממש כדאי לכם להכין

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

היא רכה ועסיסית ומלאה בטעמים טובים .

עוגת תפוחים בתוספת קראמבל שתמיד משבח את טעמה של העוגה והופך אותה לעשירה יותר וחגיגית

בכלל עוגות תפוחים חביבות עלינו במשפחה ואני מכינה אותן הרבה .

הפעם הכנתי אותה קצת עשירה יותר עם תמרים – לא חייבים אבל זה מוסיף

בטוח נשארו לכם פירות יבשים מהחג,  אז שלבו בתוך עוגת תפוחים , זה נפלא  ומשתלב נהדר.

  • תוכלו לשלב במקום תמרים כל פרי אחר יבש כמו צימוקים,שזיפים,חמוציות וכו’ או להוסיף,כמו כן גם אגוזים.

בואו להכין  עוגת תפוחים ותמרים עם קראמבל שקדים

4 ביצים

חצי כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן- או חמאה מומסת 200 גר’

כוס סוכר

קורט מלח

כוס וחצי קמח תופח (או קמח רגיל עם

חצי שקית אבקת אפייה)

ניתן להשתמש גם בקמח כוסמין או שיפון

3/4  כוס קמח שקדים (או קוקוס או 1/2 כוס קמח  )

4 תפוחים קלופים וחתוכים קוביות ( מה שיש בבית- עדיפות על זהוב , חרמון , או פינק ליידי)

2 כפות מיץ לימון

5 תמרים מג’הול קצוצים לקוביות + כף גדושה של קמח

שקית סוכר וניל

כפית קינמון

קורט ציפורן (לא חובה- זה תבלין)

כפית גרידה מתפוז טרי או לימון

לקראמבל-

50 גרם חמאה

2 כפות סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

3/4 כוס קמח (100 גר’)

חופן שקדים פרוסים מולבנים

אופן ההכנה –

קולפים תפוחי עץ וחותכים לקוביות קטנות – סוחטים מיץ לימון מעל ומערבבים .

קוצצים את התמרים לקוביות קטנות ומערבבים עם כף קמח.

מכינים את הקראמבל – בקערה מערבבים את כל המצרכים לפירורים ומוסיפים את חופן השקדים.

טורפים בקערה או במיקסר את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה.

מוסיפים בהדרגה שמן , מיץ מערבבים היטב ואז מוסיפים את שאר המרכיבים-  קמח, תבלינים מלבד התפוחים והתמרים.

לאחר קבלת תערובת אחידה וחלקה משלבים את תפוחי העץ והתמרים.

מערבבים בעדינות.

מעבירים לתבנית – אפשר תבנית עם חור באמצע(אנג’ל,סבתא) או תבנית 26 או 2

תבניות אינגליש קייק.

מפזרים את הקראמבל מעל העוגה ומכניסים לאפיה

תנור מחומם על 180 מעלות חצי שעה , ואז להוריד טמפרטורה ל- 170 להניח מעל התבנית נייר אפייה(כדי שהקראמבל לא ישרף)

להמשיך לאפות עוד כ- 20 דקות.

לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין אפשר להגיש

עוגה נהדרת ממליצה

עוגות בחושות מלא מתכונים 

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם  לייב מתכונים חדשים שעולים לבלוג !!!

קבוצת הווטסאפ שלי 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ליטל
14 days ago

קמח השקדים הוא בנוסף לקמח הרגיל ?