עוגת גבינה שתמיד מצליחה – עוגת גבינה אפויה קלה להכנה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה אפויה קלה להכנה – זו העוגה למתחילים והיא תמיד מצליחה !

הצטרפו בלייק לדף הפייסבוק ” מתנות קטנות התפריט היומי”

עוגת גבינה שתמיד מצליחה , כך קראתי לה וזה פשוט כך.

עוגה מושלמת גם במראה וגם בטעם – פשוט משובחת !

קלה ופשוטה להכנה ללא הפרדה של ביצים הכל נעשה כמעט בקערה אחת בקלי קלות.

העוגה מורכבת משילוב של 3 סוגי גבינות  , כך אני אוהבת את ההרכב של העוגה שלי

ולדעתי זה הרכב מושלם מבחינת הטעמים.

טעם חמצמץ שמגיע מגבינה רגילה וטעם קרמי שמגיע מהריקוטה ומהמסקרפונה.

עוד מרכיב חשוב להצלחת העוגה שתורם לטעם הוא שוקולד לבן.

עוזר לעוגה לצאת יציבה ויפה.

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

המצרכים – תבנית 24-26

מכינים תחתית ממש ממש דקה

את התחתית אפשר להכין מביסקוויטים וחמאה או בצק פריך

בצק ביסקוויטים –

150 גר’ ביסקוויטים מרוסקים (פתי או לוטוס – אני מערבבת )/בפסח עוגיות יין 

60 גר’ חמאה מומסת

בצק פריך-

50 גר’ חמאה

חלמון

3/4 כוס קמח

2 כפות סוכר

מעט וניל

אני אוהבת לשלב – 2 כפות אגוזים טחונים או לוז או מלך, לא חובה

גרידה מלימון

תערובת הגבינה-

250 גר’ מסקרפונה/ אם אין אפשר להחליף בגבינת שמנת או שמנת של פעם מסוננת מנוזלים – כאן מתכון לגבינת שמנת בקלי קלות 

250 גר’ ריקוטה/או גבינה לבנה מסוננת מנוזלים 

500 גר’ גבינה לבנה 5-9 % לסנן מנוזלים 

כוס סוכר (אפשר עוד 2 כפות למי שאוהב מתוק)

5 ביצים

100 גר’ שוקולד לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה

2 כפות קורנפלור

2 שקיות סוכר וניל או תמצית איכותית כפית

לקישוט והגשה – חופן של פירות יער

מרפדים תבנית עם נייר אפייה משומן בחמאה

עוטפים התבנית בנייר כסף מסביב.

מתחילים בהכנת התחתית- 

אם מכינים תחתית ביסקוויטים פשוט מרפדים את תחתית התבנית בתערובת ומכניסים לקירור.

אפשרות שנייה הכנת בצק פריך לתחתית

הכנת בצק-

מניחים בקערה או במיקסר את המצרכים ומעבדים לבצק אחיד.

מרפדים את התבנית.

מכניסים לקירור של 20 דקות מחממים תנור 175 מעלות  

מכניסים לאפייה ראשונית כ- 20 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.

מוציאים ומקררים.

מכינים את תערובת הגבינה- עוגת גבינה בחושה – בקערה אחת !

מחממים שמנת לסף רתיחה.

מכניסים את השוקולד הלבן, לאחר שנמס מערבבים היטב .

את הגבינה הרגילה מניחים במסננת על נייר סופג לפחות שעה, להגרת הנוזלים.

בקערת המיקסר אפשר גם לטרוף ידנית, מניחים את הגבינות והסוכר מערבלים עד לאחידות.

מוסיפים את הוניל, קורנפלור וגרידת לימון.

משלבים את הביצים אחת אחרי השניה.

לבסוף משלבים את השוקולד המומס.

מעבירים את התערובת לתבנית על התחתית האפויה

מכניסים לתנור שחומם מראש 160 מעלות.

אופים כחצי שעה על 160 ומנמיכים ל – 140 לעוד כשעה.

העוגה נשארת במקומה לא תופחת ולא עולה .

העוגה טעימה לאחר ששהתה כמה שעות במקרר לפחות.

תאמינו לי שהיא מושלמת !

ועם פירות יער – בכלל 

עוגת גבינה אפויה קלה להכנה 

כל מתכוני עוגות הגבינה שלי 

כאן מבחר מתכונים לשבועות 

מצטרפים לקבוצת ווטסאפ מתנות קטנות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

חזרה לעמוד הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments