מתכון לעוגת גבינה פירורים – קלה טעימה וממכרת
עוגת גבינה פירורים – אחת מעוגות הגבינה הישראליות הכי פופולריות שיש.
עוגת גבינה פירורים – שידרוג מושלם לעוגה המוכרת והאהובה ,
המדריך המלא
איך להכין עוגת גבינה פירורים ?
מה יותר טעים מקרם גבינה עשיר שמתמזג בפירורי עוגה עשירים בחמאה – כאשר הפירורים סופגים את כל הרטיבות והטעם של הקרם.
ברור לכם שזה מעדן !
מקור המתכון אי שם בשנות ה- 70 .
זוכרת את עצמי כילדה מחכה להכין את העוגה הזאת בסופי שבוע .
המתכון של עוגת קרם שמנת מצופה בפירורים מהספר האגדי של נירה שוויאר.
ברבות השנים המתכון שופץ והותאם למצרכים הזמינים שהצטרפו למדפים בסופר.
המרגרינה הוחלפה בחמאה , ביצים הוחלפו בגבינת מסקרפונה ושוקולד לבן .
המתכון המקורי עם ביצים חיות והבצק ממרגרינה – כמובן שהיום לא בשימוש לפחות לא במטבח שלי !!!
הגירסה שלי לעוגת גבינה פירורים הוא שידרוג הקרם ומשולבת בו גבינת מסקרפונה וגם שוקולד לבן –
לא להחליף באינסטנט פודינג !!! ממליצה לא לשנות כלום במתכון .
מתקבל קרם נהדר שמתמזג עם הפירורים שמועשרים באגוזים ויוצאת עוגה מהסרטים!
עוגת גבינה פירורים גרסה משודרגת שווה במיוחד !
מה צריך להכנת עוגת גבינה פירורים ?
תבנית קפיצית קוטר 24
המצרכים לבצק –
2 כוסות + 2 כפות קמח (290 גר’)
1/3 כוס אגוזי מלך טחונים גס
כפית אבקת אפייה
150 גר’ חמאה
1/3 כוס סוכר
כף חלב
ביצה
וניל
קורט מלח
גרידה מלימון טרי
המצרכים למלית גבינה –
250 גר’ גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת (כאן מתכון להכנה בייתית)
250 גר’ גבינה לבנה 9%
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
100 גר’ שוקולד לבן
70 גר’ אבקת סוכר – כחצי כוס
1/2 מקל וניל או מחית או 3 סוכר וניל
הכנת העוגה-
מחממים 120 מ”ל שמנת מתוקה במיקרו כדקה.
משלבים את קוביות השוקולד הלבן. מערבבים לתערובת אחידה.
מכניסים למקרר.
מכינים את הבצק –
במעבד מזון מערבבים חמאה , קמח , סוכר לתערובת פירורית
משלבים את שאר המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מחלקים את הבצק חלק אחד קצת יותר גדול מהשני.
הבצק שלי שקל כ- 600 גר’ – חילקתי 350 לתחתית ו250 לחלק השני של הפירורים.
מרדדים את החלק היותר גדול על נייר אפייה בגודל הקוטר של התבנית
מעבירים לתבנית .
את החלק השני מרדדים על נייר אפייה.
מחממים תנור 175 מעלות.
מכניסים למקרר לחצי שעה 40 דקות.
מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב יפה.
לאחר שהבצקים התקררו מכינים את הקרם.
מקציפים בקערת המיקסר את תערובת השוקולד לבן והשמנת הנותרת, עד לקבלת קצפת גנאש.
טורפים בקערה נוספת את הגבינות הוניל ואבקת הסוכר.
משלבים את הגנאש המוקצף לתוך הגבינה.
מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
מניחים את תחתית הבצק על צלחת הגשה.
סוגרים עם שולי התבנית הקפיצית כדי שתהיה לנו מסגרת לקרם.
מעבירים את הקרם מעל הבצק האפוי . מפוררים את הבצק השני לפירורים ומצפים את העוגה מלמעלה.
מכניסים לקירור ולהתייצבות אפשר להכניס גם למקפיא.
לטעום את העוגה רק אחרי 24 שעות !
אם מכינים מראש – לאחסן במקפיא ולהוציא יום לפני שהאורחים מגיעים.
העוגה משתבחת בטעמה לאחר יום ואפילו יומיים.
עוגת גבינה פירורים- אחת השוות שיש !
- את העוגה אפשר להכין גם כמנות אישיות !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
מתכון לעוגת גבינה פירורים – קלה טעימה וממכרת
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
מאגר ענק של מתכונים לעוגות גבינה
כאן מתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !