עוגת גבינה פירורים עם רוטב תותים טריים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה ופירורים בשילוב רוטב תותים טריים

זה ביס תענוג

 

הכוונה שלי הייתה להכין עוגת גבינה פירורים כפרומו לפני שבועות.

ואז הגיע אלי הביתה ארגז מלא בתותים טריים של סוף העונה .

הייתי חייבת להכין מהם משהו .

אז במקום ציפוי הפירורים למעלה – הכנתי רוטב מתותים טריים וזה העניק לעוגה רעננות וטעם משגע .

יחד הכל ביס מושלם

תבנית קפיצית בקוטר 22 או 24

המצרכים-

לבצק –

150 גר חמאה רכה 

כוס ושליש קמח

רבע כוס אגוזי לוז טחונים – משדרג בטעם 

(לא אוהבים? אפשר לוותר ולהוסיף עוד 2 כפות קמח ) 

כפית שטוחה אבקת אפייה

4 כפות סוכר 

שקית סוכר וניל 

2 חלמונים

קורט מלח 

גרידה מלימון טרי

לתערובת הגבינה –

350 מ”ל שמנת מתוקה (אריזה וחצי בערך)

חצי כוס סוכר (אוהבים יותר מתוק תוסיפו)

250 גרם גבינת שמנת 

250 גרם גבינה לבנה 9%

כפית מחית וניל /סוכר וניל

שקית אינסטנט פודינג וניל 

גרידה של לימון 

רבע כוס חלב 

רוטב תותים –

300 גרם תותים טריים

1/3 כוס מים 

3 כפות סוכר 

רבע כוס מים כפית גדושה קורנפלור (10 גר)

 

אופן ההכנה –

מכינים תבנית קפיצית מרופדת בתחתית בנייר אפייה .

מכינים את התחתית –

בצק פריך אפשר לערבב את כל המרכיבים וללוש בידיים או במיקסר.

לאחר שמתקבל בצק חלק מרדדים על נייר אפייה קצת יותר מחצי בצק לגודל של התבנית.

מעבירים לתבנית העגולה לתחתית ומהדקים. מכניסים לקירור .

במידה ורוצים להכין פירורים גם למעלה (במקום הרוטב של התותים) משטחים ואופים גם את הבצק הנותר .

לאחר שהבצק היה במקרר לפחות חצי שעה , אופים בתנור 180 מעלות עד שהוא מזהיב ומקבל אפייה טובה.

מקררים היטב.

הקצפת הקרם –

מערבבים בקערה בעזרת מטרפה , את הגבינות עם מחצית מהסוכר ,וניל גרידה של לימון .

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת עם החלב ,אינסטנט פודינג והסוכר.

שהקצפת מתייצבת מוסיפים כף אחרי כף את תערובת הגבינה.

לאחר שהכל הופך לקרם חלק מפסיקים את פעולת המיקסר.

ממליצה לשים שקף סביב דפנות התבנית כדי שיהיה קל לחלץ.

מעבירים את הקרם המתקבל מעל הבצק האפוי.

מכניסים למקרר ובינתיים מכינים את רוטב התותים .

מנקים את התותים וחוצים.

שמים בסיר עם 1/3 כוס מים וסוכר.

מחממים על אש בינונית עד שהתערובת רותחת.

מבשלים 2-3 דקות עד שהתותים מתרככים ממש מעט.

מערבבים בכוס את הקורנפלור עם רבע כוס מים.

מעבירים לתוך הסיר וממשיכים לבחוש עוד כ- 1-2 דקות.

הרוטב מסמיך ואפשר להוריד מהאש .

לקרר לפני שמעבירים מעל העוגה .

מוציאים את העוגה מהמקרר ובעזרת כף מצפים את העוגה ברוטב.

מכניסים למקפיא לכמה שעות .

לאחר שהעוגה קפואה אפשר לחלץ אותה בקלות מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה.

תהנו

עוגה מופלאה

את העוגה אפשר להכין גם עם דובדבנים טריים או אוכמניות

 

כאן – שבועות חוברת מתכונים  דיגיטלית  

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 מתנות קטנות האינסטגרם  – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments