עוגת גבינה ואוכמניות – עוגת גבינה קרה קלה וממכרת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה ואוכמניות  – מתכון לעוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות קלה וממכרת !

עוגת הגבינה הכי קלה להכנה – ללא אפיה, מעט מצרכים הרבה טעם!

אחת העוגות האהובות והקלאסיות אצלנו בבית.

עוגה הייתה מאוד פופולרית בשנות ה- 80 .

את המתכון יש לי מעל 20 שנה במחברת המתכונים – מתכון של אורלי חברתי.

כל פעם שהתארחנו אצלה זו הייתה העוגה שלה.

את העוגה נוח מאוד להכין גם בתבנית פייקרס מלבנית, כך אורלי מכינה.

 

למראה חגיגי יותר מכינים בתבנית עגולה קפיצית קוטר 26

קצת שידרגתי את המתכון המקורי ממש בקטנה…

החלפתי גבינה רגילה אחת בגבינת ריקוטה שיש לה טעם יותר מעודן וחלבי !

יצאה עוגה ממש משובחת !

עוגת גבינה למתחילים אין אחד שלא יכול – ללא אפייה בכלל !

וכמה יפה ואלגנטית להגשה פשוט עוגת ראווה !

איך מכינים עוגת גבינה קרה  בציפוי רוטב אוכמניות ?  –

מתכון לעוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות-

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

מצרכים –

250 גר’ גבינה לבנה 5-9 % (לסנן מנוזלים לפחות לילה )

קופסה ריקוטה 250 גר’/או גבינה לבנה

2 אריזות שמנת מתוקה 38%

1/2 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

1/4 כוס חלב

10 גר’ ג’לטין

לתחתית-

חבילה של בישקוטים – משתמשים ב3/4 חבילה

מעט חלב לטבילה של הבישקוטים

ציפוי-

רוטב אוכמניות –

4-5 כפות מעדן אוכמניות/ריבה עם פרי

1/4 כוס מים עם חצי כפית  ג’לטין

או אפשר להכין גם מאוכמניות טריות או קפואות –

מבשלים 3/4 כוס אוכמניות עם 1/3 כוס סוכר ו1/3 כוס מים כפית קורנפלור עד להסמכה יפה.

 

מכינים תבנית קפיצית 26 או תבנית פיירקס גדולה.

מרפדים את התחתית בבישקוטים טבולים בחלב.

מערבבים את הג’לטין עם החלב . מניחים בצד.

מסדרים את הביסקוטים כך שיכסו את כל התחתית – אפשר לחתוך ולסדר לפי הצורה.

מקציפים את השמנות המתוקות עם הסוכר והוניל לקצפת יציבה.

טורפים את הגבינות היטב.

מחממים את תערובת הג’לטין המומס 10 שניות במיקרו ומסננים לתוך הגבינות.

מערבבים היטב.עד שהג’לטין נטמע בתערובת ללא גושים .

משלבים את הקצפת ומקפלים לתערובת אחידה.

מעבירים את הקרם מעל הביסקוטים שבתבנית. מסדרים היטב ומיישרים.

מכניסים למקפיא לשעה לפחות.

מכינים את הציפוי-

מערבבים את מעדן האוכמניות עם המים והג’לטין לתערובת אחידה ונוזלית מעט.

מצפים את העוגה ומחזירים להקפאה לשעה שעתיים להתייצבות.

מעבירים סכין מסביב לפני שמחלצים – אפשר להשתמש גם בשקף .

העוגה נשמרת במקרר .

עוגה נפלאה וקלה

 

מבחר ענק של מתכונים לעוגות גבינה 

 

עוגת גבינה ואוכמניות – עוגת גבינה קרה קלה וממכרת

רוצו להכין

חג שמח וטעים !

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

מצטרפים לקבוצת וואטסאפ המתכונים שלי כאן 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מאגר המתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments