את העוגה הבאה מכינים בצ’יק צ’ק – משהוא מתוק ומהיר.
עוגה בחושה קלה מאוד להכנה , הכל בקערה אחת.
עוגות פרי הן מסוג העוגות שאני מאוד אוהבת ועוגות בננה בפרט.
בעוגה הזו שילבתי גם פירות יבשים והיא מתאימה לט”ו בשבט.
בואו להכין – כמה פשוט ככה טעים.
המצרכים- עוגה בתבנית סבתא -קוטר 24
2 בננות בשלות מרוסקות
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
כפית קינמון טחון
מעט ציפורן
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית גרד תפוז
כוס קמח תופח
1/3 כוס שמן
50 ג”ר אגוזי מלך גרוסים גס
חופן צימוקים כ- 2 כפות
3 תמרים חתוכים
3 שזיפים מיובשים חתוכים
חופן חמוציות כ- 2 כפות
אופן ההכנה-
בקערה גדולה במטרפה ידנית, מערבבים ביצים וסוכר.
מוסיפים נוזלים – שמן, מיץ וגרידת תפוז ובננות.
מערבבים את הקמח עם הפירות היבשים והאגוזים.
מוסיפים לתערובת הביצים ומאחדים.
מעבירים לתבנית קוגלהוף, ואופים כ- 40-50 דקות בחום של 180 מעלות.
ט”ו בשבט שמח ומתוק 🙂
יש תחליף לבננות ?
אפשר להחליף באגס או תפוח חתוך או בלי פרי