
עונת החורף החלה , והתפוזים כאן במלוא הדרם .
ארומת התפוזים בעוגות היא שילוב מנצח ואהוב עלי במיוחד.
הכנתי עוגה המכילה בננות, גזר ותפוזים, בשילוב תבלינים ואגוזים.
עוגה בחושה וקלה להכנה.
10 דקות עבודה ולתנור.
הכמות מתאימה לתבנית סבתא קטנה או אינגליש קייק.
2 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן/מייפל
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ תפוזים
כפית גרד תפוז
גזר קטן מגורד דק
2 בננות קטנות מעוכות
כפית קינמון
קורט ציפורן
קורט ג'ינג'ר טחון
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס + כף גדושה קמח תופח
מעט מייפל לזיגוג לאחר האפיה
אין צורך במיקסר , הכל נעשה בקערה אחת עם מטרפה פשוטה.
מניחים ביצים וסוכר בקערה וטורפים מעט.
מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהקמח והאגוזים
מערבבים לתערובת אחידה.
את האגוזים מערבבים עם כף הקמח.
משלבים את הקמח והאגוזים לתערובת הנוזלית ומערבבים למסה אחידה .
מעבירים לתבנית ומכניסים לאפיה בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות .
אפייה של כ- 40-50 דקות.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לזגג במעט מייפל.
מתכון של העוגה הופיע גם בעיתון לאשה במדור שלושה בסיר אחד