עוגיות תפוחים ורחת לוקום ביס בטעם של פעם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות תפוחים ורחת לוקום ביס בטעם של פעם

עוגיות פריכות מדהימות במלית מענגת של תפוחי עץ ותוספת מתיקות של רחת לוקום.

שילוב טעמים פשוט מופלא.

אני ממש אוהבת תפוחים בקינוחים שלי .

כאן תוכלו לגלוש לכל המתכונים 

השבוע הכנתי בצק פריך מעולה למאפים , ולכל סוגי העוגיות המגולגלות

וגם מתאים לשטרודלים של גבינה ותפוחים.

הכנתי עוגיות בטעם של פאי תפוחים – בתוך המלית שילבתי גם רצועות של רחת לוקום.

השילוב של מלית תפוחי העץ החמצמצה עם רחת הלוקום המתוקה יוצרים עוגייה מושלמת.

העוגיות מעולות הן בגרסה החלבית והן בגרסה פרווה.

הן ממש טעימות ובמיטבם ביום האפייה,

חימום קל באובן טוסטר מחזיר להם את הפריכות גם ביום למחרת.

עוגיות תפוחים ורחת לוקום ביס בטעם של פעם

המצרכים לבצק-

420 גר' קמח ( 3 כוסות)

כפית אבקת אפייה

4 כפות סוכר

קורט מלח

שקית סוכר וניל

ביצה

200 גר' חמאה או נטורינה לפרווה

3 כפות שמן

3-4 כפות חלב/מים

מלית תפוחי עץ-

4 תפוחי גראנד סמיט גדולים קלופים

1/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון שלם

כפית מיץ לימון

כפית קורנפלור +2 כפות מים

רחת לוקום חתוך לרצועות

מעט פירורי ביסקויט

אופן ההכנה –

  • במעבד מזון מניחים חמאה/נטורינה ,סוכר, קמח,א"א ,מלח מערבלים לתערובת פירורית.
  • משלבים את השמן, הביצה והנוזלים. את הנוזלים לשים רק עד שהבצק מתגבש. במידת הצורך מוסיפים עוד טיפונת מים.
  • עוטפים את הבצק בניילון ומניחים לקירור לפחות שעה.
  • מכינים את מלית התפוחים
  • מגרדים את תפוחי העץ בפומפייה.
  • מניחים בסיר כבד עם הסוכר והוניל ומבשלים עד שנוצרים נוזלים בקרקעית והתפוחים מאבדים מנפחם – בערך עשרים דקות.
  • מערבבים קורנפלור עם מים ולימון ומשלבים לתוך התפוחים.
  • מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ- 5 דקות.
  • מורידים מהאש ומקררים היטב. מוסיפים גרידה של לימון – אפשר לשלב גם קינמון.
  • מוציאים את הבצק ומחלקים ל-3
  • מרדדים כל חלק למלבן רחב וצר בערך 40/15
  • מפזרים בקצה המלבן מעט פירורי ביסקויט , מניחים מלית תפוחי עץ ומשלבים למעלה רצועות רחת לוקום.
  • מגלגלים לכרוכית – אפשר ליצור פסים בקצה לקישוט.
  • מניחים על נייר אפייה מכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות
  • חצי שעה או עד שמזהיב יפה.
  • המאפים מעולים ופריכים ביום הכנתם .
  • במידה ונשאר למחרת ורוצים פריכות של הבצק, מחממים 3-4 דקות בתנור או באובן טוסטר.

עוגיות תפוחים ורחת לוקום ביס בטעם של פעם

אוהבים עוגיות ?

אז יש לי כאן בבלוג מאגר מתכונים עם למעלה מ – 100 סוגי עוגיות 

לוחצים כאן והמתכונים עולים

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

תגובות

תגובות