
עוגיות קנטוצ’י איטלקיות
אני תמיד אוהבת להכין אותם לט”ו בשבט
עוגיות קנטוצ’י הן עוגיות איטלקיות מסורתיות שמקורן בטוסקנה.
קיימות וריאציות רבות לעוגיות קנטוצ’י, כאשר ההבדלים העיקריים הם בסוג האגוזים או הפירות היבשים שמוסיפים לבצק. ישנם גם מתכונים שכוללים שוקולד צ’יפס או תבלינים כמו אניס או קינמון.
טיפים לפני ההכנה –
- חשוב להשתמש בשקדים ואגוזים שלמים , כדי להעניק לעוגיות את הטעם והמרקם האופייניים להן.
- הבצק צריך להיות יבש יחסית, וחשוב לא ללוש אותו יותר מדי.
- האפייה הכפולה היא חשובה ליצירת המרקם הפריך של העוגיות.
- ראשית אופים כיכרות ואחר כך חותכים לפרוסות ואופים שוב לייבוש.
המצרכים –
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שקדים שלמים
חצי כוס אגוזי לוז שלמים
3 ביצים
גרידה מתפוז או לימון
רבע כפית מלח
שקית סוכר וניל
כפית ת. שקדים
(ניתן להוסיף צימוקים ,חמוציות )
אופן ההכנה –
מערבבים בקערה את הקמח סוכר ,מלח ואבקת אפייה .
מוסיפים את הביצים מערבבים ומוסיפים את שאר המצרכים.
נוצר בצק מעט דביק.
יוצרים 2 כיכרות ומניחים על נייר אפיה
אופים בתנור על 180 מעלות כ- 20 דקות.
מוציאים החוצה ומקררים היטב.
פורסים לפרוסות בעובי של כ- ס”מ.
מסדרים חזרה על נייר האפייה ומכניסים לתנור על 150 מעלות לעוד 15-20 דקות לייבוש העוגייה.
מוציאים מקררים וזוללים
מעולה לקפה ולתה
Networking is key in any business landscape Iraq Business News features events and conferences, providing opportunities to connect with other professionals and industry leaders in Iraq
בוקר טוב!
האם אפשר כוסמין לבן כי המרקם משתנה עם נוזלים ז”א 3 ביצים.הוא הופך להיות יותר נוזלי.ועוד שאלה האם אפשר לוותר על תמצית שקדים ולהשתמש במשהו אחר?
תודה רבה מראש.