עוגיות פריכות בשכבות שוקולד נוטלה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות או חיתוכיות שוקולד מטריפות – בצק פריך במלית שוקולד נוטלה ואגוזי לוז.

אחת העוגיות השוות שיצא לי להכין.

מכינים בצק פריך עשיר

מלית שוקולד ונוטלה מועשרת באגוזי לוז שבורים,

עוגיות שוות במיוחד.

איך מכינים חיתוכיות שוקולד נוטלה ואגוזי לוז ?

לפני שמתחילים מצטרפים – מתנות קטנות האינסטגרם 

המצרכים – תבנית מלבנית בינונית

300 גר’ קמח (2 כוסות +2 כפות)

חצי כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

ביצה

150 גר’ חמאה

3 כפות חלב

המלית –

150 גר’ שוקולד מריר

75 גר’ חמאה

2 ביצים

3 כפות גדושות ממרח נוטלה (150 גר’)

50 גר’ אגוזי לוז – קולים אותם כמה דקות בתנור , קולפים ומרסקים גס.

אופן ההכנה –

  • הכנת הבצק – אפשר במעבד מזון או ידנית
  • מאחדים את כל המצרכים לבצק אחיד וחלק.
  • מכניסים לקירור כמה שעות למקרר.
  • הכנת במלית – מכניסים את השוקולד המריר עם החמאה לחימום במיקרו או על בן מארי
  • לאחר שהשוקולד נמס משלבים לתוכו את הנוטלה ואחר כך ביצים. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
  • מחממים תנור 180 מעלות
  • מחלקים בצק ל-2
  • מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה למלבן בגודל התבנית.
  • מומלץ לרפד תבנית בנייר אפייה.
  • מניחים חלק אחד של הבצק בתבנית.
  • ממלאים במלית ומפזרים את אגוזי הלוז
  • מניחים חלק שני של הבצק המרודד מעל השוקולד.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כ- 30-40 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.
  • לאחר שהמאפה התקרר ניתן לחתוך לקוביות בגודל הרצוי
  • בוזקים אבקת סוכר למעלה
  • מאחסנים בקופסה אטומה.

 

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments