עוגיות מגולגלות הכי אהובות על כולנו
אז הפעם בצק מעולה וגם פטנט להכנת עוגיות מהירות ומדוגמות.
תוך שעה עומדות לכם כאלה עוגיות יפייפיות וטעימות על המגש!
תמונה כזו העלתי לפני שבוע אצלי באינסטגרם – הגיעו אלי כל כך הרבה בקשות מהעוקבים
ותגובות כמו אלה –
- איך יוצא לך ככה ?
- לי יוצא סדוק
- אצלי הן מתפרקות
- בבקשה מתכון ….
המון המון תגובות. אז החלטתי להכין שוב ולצלם את השלבים כדי שגם לכם יצאו כאלה יפות ומדוגמות.
מהבצק שהכנתי יוצאות 3 כרוכיות
ההכנה כוללת את השלבים הבאים-
- הכנת בצק
- מיד , רידוד הבצק על נייר אפייה
- מריחה של הממרח
- גילגול והקפאה ל- חצי שעה
- חיתוך ואפייה
זה רק נראה לכם מסובך אבל זה הכי פשוט בעולם 🙂
את העוגיות אני מכינה גם פרווה עם נטורינה וגם חלבי עם חמאה
אלו עוגיות שתמיד נמצאות אצלי בקופסת העוגיות – הכי אהובות על איתן הנכד האהוב שלי!
עוגיות מגולגלות שיוצאות מדוגמות – פטנט להכנה מהירה ומדוייקת
המצרכים לבצק –
חצי קילו קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
200 גר’ חמאה /נטורינה לפרווה
1/4 כוס שמן
1/3 כוס מים
קורט מלח
3 כפות סוכר
אני מוסיפה לבצק מעט גרידה של לימון
למילוי- ממרח תמרים ,ממרחי שוקולד,לוטוס- אגוזים,שקדים קינמון.
אופן ההכנה –
אפשר להכין ידני או במעבד מזון
- מכניסים את המצרכים למעבד מזון בפולסים עד לקבלת בצק אחיד’במידה והבצק פירורי ניתן להוסיף עוד 1-2 כפות מים.
- מניחים כמה דקות למנוחה.
- מחלקים ל- 3 חלקים
- כל חלק מרדדים בין 2 ניירות אפייה למלבן גדול בערך בגודל חצי נייר.
- מורחים ממרח – תמרים,שוקולד,לוטוס ,חלבה מה שאוהבים
- ניתן להוסיף אגוזים ,שקדים וקינמון.
- מגלגלים בעזרת הנייר לגליל 3 קיפולים- תוכלו להעזר בסירטון למטה
- מעבירים את הכרוכיות בעזרת הנייר על גבי מגש למקפיא.
- 20-30 דקות הקפאה. מעבירים לתבנית על גבי נייר האפייה.
- חותכים לפרוסות ומכניסים לאפייה 180 מעלות כ20-30 דקות.
יוצאות עוגיות מדוגמות ויפות – תוך שעה יש לכם עוגיות לתפארת
לאחסן בקופסה אטומה.
כדי שהעוגיות יצליחו הממרחים צריכים להיות מוצקים ולא נוזליים (כמו ריבה)
מומלץ ממרח תמרים , ממרחי שוקולד מוכנים כמו השחר או נוטלה וכן ממרח לוטוס או חלבה .
בהצלחה !
מעכשיו תכינו רק בשיטה הזו מבטיחה לכם הצלחה מסחררת!
חמאה קרה או רכה?
קרה אם מכינים במיקסר או במעבד