עוגיות אניס כמו של סבתא – עוגיות נוסטלגיות עם טעם של פעם !
בימי החורף הקרים ,
אין יותר מתאים מהקרקרים המתוקים האלה לנשנוש.
גם ההכנה מאוד מהירה וקלה.
מכיוון שיש אצלי בבית אלרגי למוצרי חלב, וגם חברים טבעונים,
העוגיות הללו הן פתרון אידיאלי.
סוג של עוגיות סבתא ,שמובאות כאן בגרסה טבעוניות ,
פרווה בניחוח תפוז ואניס משגע.
קלי קלות להכנה, ללא ביצים או מוצרי חלב!
קרקרים מתוקים מאוד דומה להכנת הקרקרים של הכוסמין
שהמתכון שלהם כאן בבלוג.
תכינו זה פשוט מופלא ,
לכמות של שתי תבניות גדולות לתנור-
חצי קילו קמח רגיל או כוסמין לבן
שקית אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן רגיל
חצי כוס חלב שקדים (או כתחליף – 2 ביצים)
שקית סוכר וניל
כפית גרידת תפוז
כף גדושה זרעי אניס שגורסים אותם מעט בעזרת מארוך
קורט מלח
כרבע כוס שומשום לפיזור מעל הבצק.
אופן הכנת עוגיות אניס או עוגיות סבתא –
מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשומשום.
לשים היטב עד לקבלת בצק הומוגני.
מניחים בצד למנוחה כרבע שעה.
מחלקים את הבצק ל- 2.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה למלבן דק בעובי של כ- מ”מ.
בזמן הרידוד מפזרים שומשום ומהדקים היטב לתוך הבצק.
חותכים את הבצק לריבועים.
מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 170 מעלות.
אופים 20 דקות ,מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 150 לעוד 10 דקות.
נפלא !
זהירות זה ממכר !!!
אם אתם לא אוהבי אניס – אפשר להוריד מהמתכון ,אפשר לשלב קינמון,ציפורן במקום
– אפשר להחליף את חלב השקדים ב- 2 ביצים במקום – (לא לטבעונים)
מתכון לחלב שקדים בייתי
כוס שקדים משרים במים לילה.
שוטפים היטב.
מעבירים לבלנדר עם 4 כוסות מים.
טוחנים היטב.
מסננים דרך חיתול
מתקבל חלב שקדים מושלם 🙂
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !