
סלט חסה מרענן, מעולה לאירוח ,
כזה שעושה רושם על האורחים והוא גם ממש טעים !
חסה טרייה וקראנצ’ית , עם ירוקים בשילוב גרגרי קינואה שמתפצפצים בפה והסלק שמוסיף טעם מתוק ועמוק.
סלט פשוט נהדר !
קלי קלות להכנה,
המצרכים –
חבילה לבבות חסה טרייה/אפשר כל חסה /ערבית/ אייסברג העיקר שתהיה טרייה!
סלק גדול או 2 בינוניים
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן נדיב עלי פטרוזיליה קצוצה כחצי חבילה
3/4 כוס קינואה אדומה מבושלת במי מלח
הרוטב-
3 כפות חומץ בלסמי
מעט מלח
2-3 כפות שמן זית
כף חומץ יין או לימון
מבשלים את הסלק כחצי שעה ומקררים , קולפים וחותכים לקוביות.
את הקינואה מבשלים עד לריכוך –
כדי לקצר תהליך אפשר להשרות אותה כמה שעות ואז הבישול הוא ממש 2 דקות.
הרכבת הסלט – קורעים את החסה בידיים לחתיכות גדולות.
משלבים את הפטרוזיליה והבצל הירוק.
מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב.
מפזרים את קוביות הסלק מלמעלה.
לפני ההגשה משלבים את חומרי הרוטב
בשבועות – אפשר לשלב מעל הסלט פירורי גבינת רוקפור או אחרת
חג שמח !
סלט נפלא – גם יפה וגם טעים !
כאן מבחר מתכוני הסלטים שלי