סלט חמוצים של בית – מסייר סלט חמוצים מהמטבח הטריפוליטאי
זה סלט קבוע אצלנו על השולחן בכל סופשבוע .
הוא כל כך קל להכנה וגם מאוד טעים .
אני מכינה כמות גדולה וכך יש לי גם סלט חמוצים לאורך חצי שבוע אחרי השבת.
מלווה כל ארוחת צהריים.
בעצם כל ירק שיש במקרר (כמעט) נכנס לתוך הסלט הזה.
ובעיקר מה שיש בעונה.
בעונה שהכרובית טרייה או השומר – הם גם כן נכנסים לסלט
המרכיבים הבסיסיים
גזר, כרוב, צנוניות ,מלפפון ירוק ופלפל אדום
לזה אפשר להוסיף מה שיש במקרר – קולורבי,
לפת ,כרובית , שומר וכרוב אדום כמובן .
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
חצי כרוב ירוק בינוני
רבע כרוב אדום (לא חובה רק אם יש)
פלפל אדום /צהוב או כתום
2 גזרים
2 מלפפונים
קולורבי
צנונית 4-6
פלפל ירוק חריף
לימון 2-3 לימונים סחוטים
מלח
מעט מלח לימון (ככה סבתא הייתה עושה)
אופן ההכנה –
חותכים את הירקות
הכרוב לפרוסות גסות , ,קולורבי ופלפל לשרוכים.
צנוניות פלפל חריף, גזר ומלפפונים לפרוסות דקות.
אפשר לחתוך גם פרוסות מהלימון ולשים פנימה.
שמים הכל בקערה גדולה .
מוסיפים מלח והמון מיץ לימון , כחצי כוס מים ומערבבים היטב.
שמים צלחת כבדה מעל וסוגרים בלחיצה.
מניחים לכמה שעות.
טועמים ואם חסר מלח או לימון אז מוסיפים
חפשו –
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
רוצים עוד מתכונים לסלטים -תלחצו כאן מאגר ענק של מתכונים
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
Just wish to say your article is as surprising The clearness in your post is just cool and i could assume youre an expert on this subject Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post Thanks a million and please keep up the enjoyable work
מה קשה לכתוב לכבוד שבת קודש ?