סלט גזר מרוקאי חריף וטעים.
אחד הסלטים החביבים עלינו במשפחה.
פשוט וטעים שנמצא תמיד על שולחן הסלטים שלנו .
אחרי שתכינו אותו בבית לא תקנו יותר את המוכן !
השבוע קיבלתי ארגז של גזרים טריים מחברים במושב
וואוו איזה כיף לאכול גזרים שיצאו ישר מהאדמה בלי לעבור דרך הסופר .
ריח וטעם שונה לגמרי.
מה עושים עם כל כך הרבה גזרים?
אני משתמשת בגזר כמעט בכל תבשיל וגם המון בסלטים.
בסלט המרוקאי הוא ממש הכוכב.
סלט שכל כך קל להכין והוא מלווה מצויין חומוס בייתי וגם כמנת פתיחה בין כל הסלטים.
כמות השמן במתכון היא מומלצת – אפשר להוריד קצת ולהכין אותו לייט – ואפשר להוסיף
לי זה מספיק.
איך מכינים סלט גזר מרוקאי חריף ?
המצרכים –
5-6 גזרים בינוניים
3-4 כפות שמן רגיל וגם זית (כמות השמן מומלצת לי זה מספיק אפשר לשים יותר)
שן שום כתושה
כפית פפריקה מתוקה בשמן (או רגילה)
חצי כפית פפריקה חריפה
מעט שבבי צ’ילי חריף
חצי כפית כמון
מלח
חופן נדיב פטרוזיליה טרייה קצוצה
חצי לימון סחוט
כף חומץ
אופן ההכנה –
- קולפים את הגזרים ומבשלים במים עד לריכוך קל (15-20 דקות)
- מניחים במסננת עד שהם מתקררים
- פורסים אותם לפוסות – לא דקות מידי
- מחממים את השמן בסיר על אש מאוד נמוכה .
- מוסיפים את השום והתבלינים
- מבשלים כדקה ומשלבים את הגזר לתוך השמן המתובל.
- מערבבים עוד כדקה ומרידים מהאש.
- מוסיפים מיץ לימון,חומץ ופטרוזיליה טרייה קצוצה.
- כשהסלט מתקרר מאחסנים בקופסא אטומה במקרר.
לוחצים כאן למאגר מתכוני הסלטים שלי