סינייה – מאכל מהמטבח הערבי המסורתי.
נקראית על שם הכלי בו היא מוגשת ונחשבת לקלאסיקות של המטבח הערבי.
הסינייה האורגינלית מורכבת מקציצת בשר טלה עגבניות וטחינה.
הסינייה מצויינת גם עם דגים.
ארוחה בריאה, מזינה ומהירת הכנה.
קיבלתי במתנה סיר פודרוסטר שמאפשר צלייה של ירקות ובשר ללא שמן וכמעט ללא מלח.
ניסיתי אותו בהכנת הסינייה ופשוט יצא תבשיל מופלא.
מומלץ מאוד להכנת ירקות צלויים לאנטיפסטי ולסלטים.
ל- 3-4 מנות
3-4 פילה של דג לברק /דניס/מוסר או אחר
2 פלפלים אדומים
2 עגבניות
1-2 פלפלים ירוקים חריפים
6 שיני שום
2 בצלים
דלורית בינונית חתוכה ל-6
בצל אדום פרוס
1-2 כפות שמן זית
כפית סילאן
1/2 כוס טחינה
1-2 שיני שום
מיץ לימון
מתחילים בהכנת הירקות.
מניחים את הירקות בסיר סוגרים עם מכסה ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 220 מעלות 15-20 דקות.
מטגנים את פרוסות הבצל האדום עם מעט שמן זית כ4-5 דקות. מוסיפים כפית סילאן , מטגנים עוד כדקה ומורידים מהאש.
מכינים את הטחינה עם שום ולימון .
מתבלים את הדגים בתבלינים שאוהבים – מלח, לימון, פלפל שחור, מעט בהרט או קימל טחון.
צולים את הדג במחבת טפלון על הצד של העור כדקה כדי להסיר את העור.
חותכים או קורעים את הירקות הצלויים (ללא הדלורית) ממש מעט . מפזרים בתבנית.
מניחים מעל הירקות את הדגים. את הדלורית מניחים בצדדים.
מעל הדגים מניחים את הבצל המקורמל, ושופכים את הטחינה המוכנה.
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור ל- 10 דקות בטמפרטורה 180 מעלות.
זהו מוכן!
מגישים בצלחת מנה של דג עם ירקות צלויים בתוספת דלורית,
מעדן 🙂
פטרוזיליה ולימון- מוסיף המון !
מתכונים לארוחות השבת
רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?
– מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ
מצטרפים אלי לעמוד שלי כאן – באינסטגרם
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”