
וריאציה שלי ל – ” סטיקי באנס “- מאפה בוקר אמריקאי טיפוסי.
הסטיקי באנס, בעברית – לחמניות דביקות, הן שבלולי שמרים במילוי קינמון,
מזוגגות בהמון רוטב טופי קראמל, עמוס בפקאנים, ובקיצור שחיתות אמריקאית.
המתכון הקלאסי לסטיקי באנס – למטה בסוף הפוסט.
המאפה שהכנתי הוא במילוי של קרם אגוזי לוז ומעליו תפוחים מקורמלים ומתובלים.
הזיגוג קרמל- דבש שהכנתי הוא בכמות קטנה ,רק ליצירת טעם ודביקות קלה .
יצא מאפה מהסרטים – אחד הטעימים שאכלתי.
אני מאוד אהבתי 🙂
הבצק שהכנתי מתאים להכנת 4 מאפים גדולים.
מצרכים לבצק-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות דבש
1/4 כוס שמנת מתוקה
כ- כוס ורבע חלב
250 ג”ר חמאה
כפית מלח
וניל
גרד לימון
הכנת הבצק-
מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר.
מנפים את הקמח לקערת המיקסר.
מוסיפים תערובת שמרים וביצים ומתחילים בלישה.
לאחר לישה איטית של כ-5 דקות ה משלבים את החמאה.
בזמן הלישה אם יש צורך, מוסיפים עוד חלב. ממשיכים בלישה איטית עוד כ-7 דקות .
לקראת הסוף משלבים מלח וגרד לימון. מניחים את הבצק בקערה.
מכסים ומתפיחים כחצי שעה בחוץ.
מכניסים את הבצק לקירור ל 2- 4 שעות לפחות.
אפשר להכין את המאפה כבר לאחר השלב הזה אבל בצק שמרים משתבח כשהוא יושב לילה במקרר!
עוטפים את הבצק בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר ללילה.
אפשר להכין מראש. הבצק נשמר 3-4 ימים במקרר.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים . מכל חלק אפשר להכין עוגה.
המצרכים למילוי עוגה אחת- רבע מהבצק
3/4 כוס אגוזי לוז קלויים מעט וטחונים דק
1/3 כוס אבקת סוכר
25 ג”ר חמאה רכה
1/2 ביצה
כפית קורנפלור
כפית גרד לימון
תערובת התפוחים-
3 תפוחי סמיט חתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחים זהובים חתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס סוכר
2 כפות דבש
30 ג”ר חמאה
כפית גרד לימון -תפוז
כפית גדושה קינמון
קורט ציפורן
להכנת הקרמל-דבש
1/4 כוס סוכר חום
25 ג”ר חמאה
2 כפות דבש
כף סירופ מייפל
חופן נדיב אגוזי לוז שלמים
מכינים את סירופ הקרמל-דבש לתחתית העוגה.
מחממים בסיר כבד סוכר חום, דבש,מייפל וחמאה עד לקירמול התערובת .
שופכים את הקרמל לתבנית עגולה (קוטר 20 ) מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים מסביב את אגוזי הלוז השלמים.
הכנת קרם אגוזי לוז-
מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה וחלקה . מכניסים להתייצבות במקרר.
הכנת התפוחים-
בסיר כבד מחממים סוכר חמאה ודבש עד לקירמול קל.
משלבים את קוביות התפוחים.
מבשלים כ- 5-7 דקות עד שהקרמל נספג בתפוחי העץ והנוזלים מתאדים.
מורידים מהאש ומשלבים את התבלינים.
מכניסים למקרר לקירור מלא.
מרדדים את הבצק למלבן גדול כ- 35/30
מורחים את קרם אגוזי הלוז, מעליו מניחים את תערובת התפוחים .
מחלקים את המלבן לרצועות ברוחב של כ- 5 ס”מ.
מגלגלים לכרוכית ומניחים בתבנית מעל הקרמל והאגוזים.
עוטפים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.
מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 לאפייה של כ-40 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור בעודה חמה מזגגים אותה במעט דבש
ומיד הופכים אותה על צלחת הגשה.
פשוט תענוג,
אי אפשר לעמוד בפניה, והריח… סוףףף
בתאבון !
איך מכינים סטיקי באנס קלאסי אמריקאי טיפוסי ?
מרדדים מהבצק מלבן גדול ומורחים חמאה בנדיבות ,
מערבבים חצי כוס סוכר חום עם כף גדושה קינמון.
מפזרים מעל החמאה.
מגלגלים לשבלולים כמו ההסבר למעלה.
מניחים בתבנית על קרמל שהכנו – עם שברי אגוזי פקאן או אגוזי מלך ואופים כמו הקודמות.
הכנת קרמל לסטיקי באנס –
1/3 כוס סוכר /חום
30 גר’ חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
קורט מלח
כל מתכוני עוגות השמרים שלי
הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
מתנות קטנות האינסטגרם
חוברת – מתכונים לשבת ולראש השנה
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “